Omppoi
Haluaisin kokeilla omenoista vaikka ja mitä, mutta vielä ollaan menty ihan perinteisesti: kuivattuja omenarenkaita, omenasosetta ja tänään vielä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka.
Omenapiirakka
150 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 dl soijajukurttia
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Viljatuote vaalea jauhoseos)
1,5 dl kaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 litra omenalohkoja
kanelia
sokeria
Sulata rasva. Lisää jäähtyneeseen rasvaan sokeri ja jukurtti. Sekoita leivinjauhe muihin jauhoihin ja yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi ja levitä piirakkavuokaan.
Puhdista omenat ja lohko ne kulhoon, mausta oman maun mukaan kanelilla ja sokerilla. Asettele lohkot taikinan päälle.
Paista kiertoilmalla 175 astetta noin 20 minuuttia.