Painostava blogihiljaisuus päättyy

 

Blogi on jäänyt nyt hetkeksi sivummalle, kun sairastimme koko perhe muutaman viikon enterorokko ja lasten mentyä nukkumaan olen opiskellut. Aloitin tänä syksynä avoimessa yliopistossa ravitsemustieteen opinnot ja voin myöntää, että aika nappiin valitsin. Takana on vasta muutama kuukausi ja koen jo nyt olevani hieman sivistyneempi. 

IMG_20160922_104600.jpg

Seuraavassa postauksessa suunnittelin esitteleväni tuunaamani porkkanakakun reseptin. Reseptin tuunaus liittyi opintoihin, joten tietenkin reseptin laatimisen ohessa laskettiin myös ravintoarvoja. Lisää siitä myöhemmin.

IMG_20161031_105404.jpg

Kävimme myös koko perhe reissussa Tukholmassa ja järjestin viime viikolla Nosh-kutsut, joihin liittyen lupasin myös laittaa päivitystä. 

IMG_20161027_090138.jpg

Melkein kuin Snickers -palaset oli kutsuille tuunattu hasselpähkinärouheella sekä pohjan ja suklaakuorrutteen väliin keitetyllä vegaanisella kinuskilla.

Vegaaninen kinuski

2 dl Oatlyn ruokakermaa 

2 dl fariinisokeria

 

Mittaa aineet kattilaan ja keitä seosta miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10-30 minuuttia riippuen kuinka paksua kinuskia haluat. Noin 10 minuutin jälkeen kinuski on löysää kastiketta ja 30 minuutin kohdalla niin paksua, että voit tehdä siitä karamelleja.

 

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan

Perunamuusijämien paikka ei Oo biojätteessä

Tein eilen kalan seuraksi perunamuusia. Maidottoman ruokavalioni vuoksi muusiin ei laitettu voita ja maitoa, vaan soijakermaa. Myös suola lisättiin ruokaan vasta lautasella, jotta perheen pieninkin sai syödä samaa kuin muut.

Lämmitetty perunamuusi on ehkä yksi epämiellyttävimmistä ruoista sen epämääräisen maun ja jauhoisen koostumuksen vuoksi, joten en halua syödä tähteeksi jäänyttä muusia enää seuraavana päivänä. Myös ruoan pois heittäminen on viimeisin vaihtoehto meidän keittiössä, joten muusi oli pakko jatkojalostaa: tein siis perunarieskoja.

IMG_20161016_190617.jpg

Perunarieskat

5 dl perunamuusia

1 dl vettä

0,5 dl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 dl kaurahiutaleita

1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta

2 dl kaurajauhoa

 

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta vedellä kostutetuin käsin tasakokoisia palleroita (minulla niitä tuli 16) ja paina leivinpaperille tasaisiksi. Nämä eivät leviä paistettaessa, joten suuria rakoja ei tarvitse jättää.

Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes saavat nätin värin pintaan. 

koti ruoka-ja-juoma diy