Kun kolmevuotias kakun leipoi

Viime viikolla vietettiin tyttäreni nimipäivää, joten taas oli hyvä syy leipoa. Minä halusin leipoa puolukoista ja kolmevuotias marjoista joissa on pieniä tikkuja, eli siis vadelmista. Päätimme siis tehdä ihan perinteisen täytekakun tikkuisilla marjoilla.

Äidin avustuksella kolmevuotias taikoi kakkutaikinan seuraavalla reseptillä, jota on muokattu Myllyn resepteistä meidän ruokavalioon sopivaksi.

IMG_20160929_004520.jpg

Munaton, maidoton ja gluteeniton kakkupohja

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2,5 tl leivinjauhetta

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper fin mix)

1 prk Piltti päärynää

100 g maidotonta margariinia sulatettuna

2 dl kuplavettä

Sekoita kuiva-aineet keskenään, yhdistä päärynäsose, sulatettu ja jäähdytetty margariinisula sekä kuplavesi. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan (halkaisija 26cm). Itse käytän silikonivuokaa, joten en voitele tai jauhota sitä. Paista pohjaa noin 45-60 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

IMG_20160924_191149.jpg

Kakkupohjan korkeus ei juuri päätä huimaa, joten sen voi halkaista vain kahtia.

Täytteeksi valittiin rasiallinen kesällä pakastettuja vadelmia soseutettuna, yksi banaani siivutettuna sekä muutama ruokalusikallinen Oatlyn kauravaniljakastiketta. Päälle vispattiin noin 1 dl soijavispiä ja koristelut tyttö hoiti pinkkisillä, kuten aina.

Tätä onneksi riitti vielä seuraavanakin päivänä aamupalan jälkipalaksi.

 

 

koti ruoka-ja-juoma lasten-tyyli

Bolognese ilman lihaa

Minusta on ollut hienoa huomata kasviproteiinivalmisteiden ilmestyminen perusmarkettien hyllyille. Meillä pyritään syömään mahdollisimman monipuolisesti ja ruoan on oltava ravitsevaa ja maukasta. Kukapa nyt huonoa ruokaa haluaisi syödä. Kokeilen mielelläni uusia tuotteita, kunhan ne ovat ajatusmaailmaani sopivia.

Huomasin paikallisessa hypermarketissa Härkistä. Härkäpavuista valmistettua kotimaista kasvisproteiinia. Pitihän sitä kokeilla.

Maku oli mielestäni hyvinkin neutraali, koostumus omaan makuuni hieman liian mössöinen. Ehkä haudutin kastiketta liikaa? Aion tulevaisuudessa kokeilla härkiksen marinointia ja esimerkiksi wokkaamista. Tuote tulee löytämään meillä tiensä myös vuokaruokiin (lasagne, moussaka, nachovuoka) sekä täytteeksi esimerkiksi tortilloihin ja vihanneksiin.

IMG_20160912_160924.jpg

 

Härkis-bolognese

 

​1 pkt Härkistä

2 prk tomaattimurskaa

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

oliiviöljyä

suolaa, sokeria, mustapippuria

timjamia, basilikaa, oreganoa

 

Pilko sipuli ja valkosipuli sekä raasta porkkanat. Kuullota näitä öljyssä kunnes pehmenevät. Lisää härkis ja tomaattimurska. Lisää suolaa ja hippunen sokeria. Mausta pippurilla ja yrteillä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ja keitä sillä välin mieluistasi pastaa lisukkeeksi.

 

 

koti ruoka-ja-juoma