Omppoi

IMG_20160914_120114.jpg

Haluaisin kokeilla omenoista vaikka ja mitä, mutta vielä ollaan menty ihan perinteisesti: kuivattuja omenarenkaita, omenasosetta ja tänään vielä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka.

IMG_20160914_131003.jpg

 

IMG_20160914_132312.jpg

Omenapiirakka

150 g maidotonta margariinia

2 dl sokeria

2 dl soijajukurttia

2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Viljatuote vaalea jauhoseos)

1,5 dl kaurajauhoa

2 tl leivinjauhetta

1 litra omenalohkoja 

kanelia 

sokeria

 

Sulata rasva. Lisää jäähtyneeseen rasvaan sokeri ja jukurtti. Sekoita leivinjauhe muihin jauhoihin ja yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi ja levitä piirakkavuokaan.

Puhdista omenat ja lohko ne kulhoon, mausta oman maun mukaan kanelilla ja sokerilla. Asettele lohkot taikinan päälle.

Paista kiertoilmalla 175 astetta noin 20 minuuttia.

IMG_20160914_124544.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Syksyä purkkiin

IMG_20160910_224440.jpg

Olen jo pakastanut kantarelleja talven tarpeiksi, joten tämänkertainen saalis meni tölkkeihin. 

 

Marinoidut kantarellit

1 litra puhdistettuja kantarelleja

1 pieni punasipuli

4 pientä laakerinlehteä

2 valkosipulinkynttä

 

Liemi:

1 dl omenaviinietikkaa

2 dl vettä

1 dl sokeria 

2 tl suolaa

15 kpl rosepippureita

 

Revi puhdistetut kantarellit pienemmiksi, siivuta punasipulia ohuiksi renkaiksi ja pilko valkosipuli. 

Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes kaikki sokeri on sulanut. 

Lado sienet, sipulit ja laakerinlehdet vuorotellen kuumaan tölkkiin (itse pesin ja keitin tölkit ja kannet) ja kaada kuuma liemi päälle. Jäähdytä ja säilytä kylmässä. 

 

 

IMG_20160910_211641.jpg

Kävin myös keräämässä luumuja naapurin puusta, ihan luvan kanssa. Emme jaksaneet syödä niitä kaikkia, joten lopuista keitin hieman luumuhilloa hillosokeripakkauksen ohjeella.

Marinoidut kantarellit ovat herkkua esimerkiksi leivän päällä tai salaatissa, luumuhilloa ajattelin kokeilla juustolautaselle. 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY