Pullaa!

Perinteinen pulla on yksi vaikeimmista gluteenittomista leivonnaisista. Muutamasti olen yrittänyt ja epäonnistunut; pullista tuli joko kovia, murenevia tai ihan vaan pahoja. Onneki löysin gluteenittomien hyllystä Viljatuotteen gluteenittoman Pullajauhoseoksen ja vihdoin leipomukset alkoivat olla tunnistettavissa pullaksi.

IMG_20160903_151033.jpg

Pullat

2,5 dl kauramaitoa

25 g hiivaa

1/2 dl sokeria

1/2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

4,5 dl gluteenitonta pullajauhoseosta

75 grammaa maidotonta margariinia

 

Lämmitä maito ja lisää hiiva, teelusikallinen sokeria ja 1,5dl jauhoja. Anna seistä liinan alla noin 10 minuuttia tai kunnes juuri alkaa kuplia.

Lisää juureen loput ainekset ja vaivaa taikinaa käsin. 

Muotoile taikinasta mieleisiäsi pullia ja laita ne kohoamaan leivinpaperille liinan alle. Itse seisotin omiani noin 20 minuuttia. 

Täytin osan pullista kauramaitoon tehdyllä vaniljakreemillä ja osan koristelin pelkästään raesokerilla. 

Entäpä sitten sen voitelu, kun munaa ei voi käyttää? Kokeilin kerran jättää voitelematta, kerran voitelin sokerivedellä, kerran kauramaidolla, kerran soijavanukkaalla ja tällä viimeisimmällä kerralla mustalla kahvilla. Hitti! 

Koska olen hirmuinen pullafani, vaadin saada tietooni kaikki hyvät kaikettomien pullien leivonnassa käytettävää kikat, jos sinulla niitä on.

 

Koti Ruoka ja juoma

Pihlajanmarjakeksit

IMG_20160905_125336.jpg

175 g maidotonta margariinia

2 dl sokeria

2 dl kaurajauhoa

2 dl karkeaa riisijauhoa

1 dl maissijauhoa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl vaniljasoijamaitoa

1 dl kuivattuja pihlajanmarjoja

 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi, lisää soijamaito ja marjat. 

Nostele pellille leivinpaperin päälle kekoja. (Nämä leviävät koko pellille.)

Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. 

Tässä vaiheessa sinulla on koko pellin kokoinen keksi, joka kannattaa ennen kovettumista leikata esimerkiksi taikinahyrrällä sopivankokoisiksi kekseiksi.

Vinkki: mikäli et halua käyttää pihlajanmarjoja, voit vaihtaa ne esimerkiksi rusinoihin tai jättää ne kokonaan pois. 

Koti Ruoka ja juoma