Perunamuusijämien paikka ei Oo biojätteessä

Tein eilen kalan seuraksi perunamuusia. Maidottoman ruokavalioni vuoksi muusiin ei laitettu voita ja maitoa, vaan soijakermaa. Myös suola lisättiin ruokaan vasta lautasella, jotta perheen pieninkin sai syödä samaa kuin muut.

Lämmitetty perunamuusi on ehkä yksi epämiellyttävimmistä ruoista sen epämääräisen maun ja jauhoisen koostumuksen vuoksi, joten en halua syödä tähteeksi jäänyttä muusia enää seuraavana päivänä. Myös ruoan pois heittäminen on viimeisin vaihtoehto meidän keittiössä, joten muusi oli pakko jatkojalostaa: tein siis perunarieskoja.

IMG_20161016_190617.jpg

Perunarieskat

5 dl perunamuusia

1 dl vettä

0,5 dl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 dl kaurahiutaleita

1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta

2 dl kaurajauhoa

 

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta vedellä kostutetuin käsin tasakokoisia palleroita (minulla niitä tuli 16) ja paina leivinpaperille tasaisiksi. Nämä eivät leviä paistettaessa, joten suuria rakoja ei tarvitse jättää.

Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes saavat nätin värin pintaan. 

koti ruoka-ja-juoma diy