Pullaa!
Perinteinen pulla on yksi vaikeimmista gluteenittomista leivonnaisista. Muutamasti olen yrittänyt ja epäonnistunut; pullista tuli joko kovia, murenevia tai ihan vaan pahoja. Onneki löysin gluteenittomien hyllystä Viljatuotteen gluteenittoman Pullajauhoseoksen ja vihdoin leipomukset alkoivat olla tunnistettavissa pullaksi.
Pullat
2,5 dl kauramaitoa
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
4,5 dl gluteenitonta pullajauhoseosta
75 grammaa maidotonta margariinia
Lämmitä maito ja lisää hiiva, teelusikallinen sokeria ja 1,5dl jauhoja. Anna seistä liinan alla noin 10 minuuttia tai kunnes juuri alkaa kuplia.
Lisää juureen loput ainekset ja vaivaa taikinaa käsin.
Muotoile taikinasta mieleisiäsi pullia ja laita ne kohoamaan leivinpaperille liinan alle. Itse seisotin omiani noin 20 minuuttia.
Täytin osan pullista kauramaitoon tehdyllä vaniljakreemillä ja osan koristelin pelkästään raesokerilla.
Entäpä sitten sen voitelu, kun munaa ei voi käyttää? Kokeilin kerran jättää voitelematta, kerran voitelin sokerivedellä, kerran kauramaidolla, kerran soijavanukkaalla ja tällä viimeisimmällä kerralla mustalla kahvilla. Hitti!
Koska olen hirmuinen pullafani, vaadin saada tietooni kaikki hyvät kaikettomien pullien leivonnassa käytettävää kikat, jos sinulla niitä on.