Syksyä purkkiin
Olen jo pakastanut kantarelleja talven tarpeiksi, joten tämänkertainen saalis meni tölkkeihin.
Marinoidut kantarellit
1 litra puhdistettuja kantarelleja
1 pieni punasipuli
4 pientä laakerinlehteä
2 valkosipulinkynttä
Liemi:
1 dl omenaviinietikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl suolaa
15 kpl rosepippureita
Revi puhdistetut kantarellit pienemmiksi, siivuta punasipulia ohuiksi renkaiksi ja pilko valkosipuli.
Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes kaikki sokeri on sulanut.
Lado sienet, sipulit ja laakerinlehdet vuorotellen kuumaan tölkkiin (itse pesin ja keitin tölkit ja kannet) ja kaada kuuma liemi päälle. Jäähdytä ja säilytä kylmässä.
Kävin myös keräämässä luumuja naapurin puusta, ihan luvan kanssa. Emme jaksaneet syödä niitä kaikkia, joten lopuista keitin hieman luumuhilloa hillosokeripakkauksen ohjeella.
Marinoidut kantarellit ovat herkkua esimerkiksi leivän päällä tai salaatissa, luumuhilloa ajattelin kokeilla juustolautaselle.