Koko perheen kinkkukiusaus

kinkkukiusaus3 (1).jpg

kinkkukiusaus6.jpg

Kiitän aina välillä arkisin siitä, että onneksi on olemassa myös muutamia sellaisia ruokalajeja, joissa puolivalmisteiden käyttö kuuluu asiaan vähän samalla tavalla kuin voisarvi ja lasi shampanjaa pariisilaisella aamupalalle. Yksi tämänlaisista lapsiperheen pelastajista on perinteinen kinkkukiusaus. Vaikka peruna-sipulisekoituspussin nostaminen sieltä pakastealtaasta ei aina välttämättä tunnu niin hohdokkaalta, Portin kinkkusuikaleista puhumattakaan, saa niistä valmistettua todella pienellä vaivannäöllä erittäin toimivan ja maukkaan päivällisen.

kinkkukiusaus1.jpg

Meidän perheen perinteinen kinkkukiusaus saa vielä vähän lisämakua porkkanasuikaleista, kaurakermasta sekä tuoreesta oregaanosta ja persiljasta.

 

Kinkkukiusaus | maidoton | 5 henkiselle perheelle

  • 600 g peruna-sipulisekoitusta
  • 250 g kinkkusuikaleita
  • 2 iso porkkanaa
  • 1 puska tuoretta persiljaa
  • 1 puska tuoretta oreganoa
  • 4 dl kaurakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

 

kinkkukiusaus5.jpg

Kuori ja pilko porkkana perunoita muistuttaviksi suikaleiksi. Yhdistä se peruna-sipulisekoituksen sekä kinkkusuikaleiden kanssa uunin kestävässä vuoassa. Silppua joukkoon runsaasti tuoreita yrttejä ja sekoita tasaisesti. Mausta kaurakerma mustapippurilla ja suolalla, ja kaada se tasaisesti kasvis-kinkkuseoksen ylle. Rouhaise pinnalle vielä vähän runsaammin mustapippuria ennen uuniin laittoa.

kinkkukiusaus.jpg

kinkkukiusaus4.jpg

Paista kinkkukiusausta 200 °C uunissa noin 45 minuutin ajan. 

En pidä itse kovinkaan tummista pinnoista laatikko- ja pataruoissa, joten suojaan kiusauksenkin jo noin 20 minuutin paiston jälkeen foliolla – silloin, kun pinta on saavuttanut haluamani ulkonäön.

kinkkukiusaus7.jpg

Kinkkukiusauksen kannattaa antaa jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

Aikuisten lautaselle voi myös lisätä vielä yrttipuskien jämät antamaan annokselle vähän lisää hohtoa.

kinkkukiusaus2.jpg

Olenko muuten kertonut teille, että olemme Antin kanssa juuri tällä hetkellä kahdestaan kiertämässä Eurooppaa ja viettämässä meidän 5-vuotis hääpäiväämme. Itse asiassa tämän jutun julkaisuhetkellä heräämme Marais’n aamuun näissä tunnelmissa – ei yhtään pöllömpää, vai mitä? Huomenna matkamme jatkuu Eurostarilla kohti Lontoota.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.