Chorizo–pinaatti–papupata
Suurin osa tuttavistani viettää tällä hetkellä lihatonta lokakuuta. Emme tänä vuonna jaksaneet osallistua siihen, sillä suurin osa arkiruoistamme on joka tapauksessa lihattomia ilman, että kiinnitän asiaan sen suurempaa huomiota. Nyt lokakuussa, kun kaikki hääräilevät vegeruokiensa parissa, on itseni alkanut tehdä entistä enemmän mieli tuhteja ja lihaisia patoja – syysruokaa parhaimmillaan.
Ennen kuin hurmaannuin täysin tästä chili con carnesta en juurikaan välittänyt papupadoista. Sittemmin olen ehtinyt keitellä jo jos jonkinmoisia versioita. Tänään papupata sai kaverikseen ihanan mausteista chorizoa ja tuoretta babypinaattia. Mausteisesta ruoasta lähti niin herkullinen tuoksu, että naapurikin innostui arvailemaan pihalla, mitä meillä kokkailaan.
Chorizo–pinaatti–papupata | miedosti tulinen | 4 – 6 annosta
- 400 g tuoretta chorizoa
- 800 g valkoisia papuja suolaliemessä
- 140 g pinaattia
- 4 dl kanalientä
- 2 sipulia
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 vihreä chilipalko
- 1 pieni nippu timjaminoksia
- 1 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria
- suolaa
- (1 pitaleipä tai vastaava per ruokailija)
Kypsennä chorizoja oliiviöljyssä miedolla lämmöllä pannulla noin 15 minuuttia. Hienonna sillä välin pataan tulevat kastikset ja huuhtele pavut kylmällä vedellä. Kun chorizot ovat kypsiä, nosta ne erilliselle lautaselle jäähtymään ja laita sipulit, valkosipulit, chiliviipaleet sekä nippu timjamia samalle pannulle. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmentyneet kunnolla.
Lisää sipuli-yrttiseoksen joukkoon huolella valutetut pavut ja kanaliemi. Painele papuja kauhanpohjalla hieman rikki – se tekee padan liemestä paksumpaa. Anna porista ilman kantta noin 20 minuuttia.
Nouki papupadasta timjaminoksat pois. Lisää pataan paloitellut chorizot sekä pinaatti varovaisesti käännelle. Ota pata pois liedeltä ja anna vielä hautua 1 – 2 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.