Chorizo–pinaatti–papupata

chorizopapupata4.JPG

chorizopapupata8.JPG

Suurin osa tuttavistani viettää tällä hetkellä lihatonta lokakuuta. Emme tänä vuonna jaksaneet osallistua siihen, sillä suurin osa arkiruoistamme on joka tapauksessa lihattomia ilman, että kiinnitän asiaan sen suurempaa huomiota. Nyt lokakuussa, kun kaikki hääräilevät vegeruokiensa parissa, on itseni alkanut tehdä entistä enemmän mieli tuhteja ja lihaisia patoja – syysruokaa parhaimmillaan.

chorizopapupata1.JPG

Ennen kuin hurmaannuin täysin tästä chili con carnesta en juurikaan välittänyt papupadoista. Sittemmin olen ehtinyt keitellä jo jos jonkinmoisia versioita. Tänään papupata sai kaverikseen ihanan mausteista chorizoa ja tuoretta babypinaattia. Mausteisesta ruoasta lähti niin herkullinen tuoksu, että naapurikin innostui arvailemaan pihalla, mitä meillä kokkailaan.

chorizopapupata7.JPG

 

Chorizopinaattipapupata | miedosti tulinen | 4 – 6 annosta

  • 400 g tuoretta chorizoa
  • 800 g valkoisia papuja suolaliemessä
  • 140 g pinaattia
  • 4 dl kanalientä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 pieni nippu timjaminoksia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • (1 pitaleipä tai vastaava per ruokailija)

 

chorizopapupata.JPG

chorizopapupata2.JPG

Kypsennä chorizoja oliiviöljyssä miedolla lämmöllä pannulla noin 15 minuuttia. Hienonna sillä välin pataan tulevat kastikset ja huuhtele pavut kylmällä vedellä. Kun chorizot ovat kypsiä, nosta ne erilliselle lautaselle jäähtymään ja laita sipulit, valkosipulit, chiliviipaleet sekä nippu timjamia samalle pannulle. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmentyneet kunnolla.

chorizopapupata5.JPG

Lisää sipuli-yrttiseoksen joukkoon huolella valutetut pavut ja kanaliemi. Painele papuja kauhanpohjalla hieman rikki  se tekee padan liemestä paksumpaa. Anna porista ilman kantta noin 20 minuuttia.

chorizopapupata3.JPG

Nouki papupadasta timjaminoksat pois. Lisää pataan paloitellut chorizot sekä pinaatti varovaisesti käännelle. Ota pata pois liedeltä ja anna vielä hautua 1 – 2 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

chorizopapupata6.JPG

Koti Ruoka ja juoma