Jätskikauden avajaiset

Pingviinin 80-vuotissynttärit, Suomen Nestlé

pingviini80_4.jpg

pingviini80_11.jpg

Pääsin viime viikolla maistelemaan Suomen Nestlén tulevan kesän uutuusjäätelöitä Pingviinin 80-vuotissynttäreille. Paikalla oli myös viime viikonloppuna hampurilaisistaan hehkuttamani kokki Akseli Herlevi, joka taikoi näistä uutuusmauista upeita kesäklassikkoannoksia.

pingviini80_3.jpg

pingviini80_7.jpg

pingviini80_2.jpg

Akselin annoksista omaksi suosikikseni nousi Ruisrock, joka sisältää Pingviinin salmiakki-, appelsiinimaito- ja rommirusinajäätelöitä, metrilakua, digestive-keksejä, turkinpippureita, kinuskikastiketta ja hyppysellisen sormisuolaa. Vahvoiksi haastajiksi nousivat myös mascarpone-kermavaahdon päällä makaava Yyterin aurinkoranta ja hilpeä Saimaa.

pingviini80_9.jpg

pingviini80_6.jpg

pingviini80_12.jpg

En itse ole kovin suuri jäätelön ystävä. Syön keskimäärin noin kolme jäätelöä vuodessa, ja silloin usein valintani on tuttu ja turvallinen suklaa. Oli siis oikein hauska päästä vähän haastamaan itseään ja maistelemaan uusia makuja. Kesän uutuuksista Aino Lumo -jugurttikermajäätelöt nousivat ehdottomaksi suosikikseni. Myös Pirulon Watermelon -limonaadijäätelö oli aivan mahtavan makuinen ja näköinen.

pingviini80_1.jpg

pingviini80_10.jpg

Seuralaiseni, ja juhlien ainoa alle 20-vuotias vieras, äänesti omaksi suosikikseen Pirulon Kaktuksen. Voisin väittää, että tässä oli myös koko tilaisuuden onnellisin ihminen. Reilun tunnin jäätelönmetsästyksen jälkeen sainkin raahata pingviinimaskotin uuden parhaimman ystävän itkien kotiin – jälleennäkemistäsi odotetaan jo kovasti.

pingviini80_5.jpg

pingviini80_8.jpg

*Osa kuvista Suomen Nestlén markkinointimateriaalista / Sami Lamberg

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma