Kirsikkainen tuorepuuro
Tein viikonloppuna maailman parasta tuorepuuroa. Ohje on itseasiassa sama kuin viime kuussa julkaisemassani aamupuurossa. Ainoastaan hillo, pähkinät ja astiat vaihtuivat. Uskallan kutsua tätä puuroa maailman parhaaksi, sillä sain puuroja vieroksuvan 3,5-vuotiaammekin syömään sitä – tosin maidottomana versiona eli maustamattomaan soijajogurttiin tehtynä. Lopputulos oli ihan yhtä hyvää.
Kirsikkatuorepuuro | 1 annos
- 2 dl turkkilaista kevytjogurttia
- 1 dl KARU pikakaura–ruishiutaleita
- 1 dl kirsikkahilloa
- 1 rkl murskattuja pähkinöitä
- 1 rkl kokonaisia pähkinöitä
- ½ rkl vaahterasiirappia
Sekoita jogurtti, hiutaleet ja hillo keskenään. Jätä tekeytymään vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin – säilyy hyvin yön yli. Koristele pähkinöillä ja vaahterasiirapilla (ja tummalla suklaalla) juuri ennen tarjoilua.
Vinkkinä muille allergiaperheille haluaisin kertoa, että Brunbergillä on muuten aivan taivaallisen hyvä maidoton tumma suklaa. Ja ne klassiset Brunbergin suukot! Nekin ovat kaikki täysin maidottomia.