Makea fenkolikahvi

fenkolikahvi4 (1).jpg

fenkolikahvi7.jpg

Fenkolikahvi on jatkoa mausteisen chai-tyyppisen aamukahvin reseptille, jonka jaoin aikaisemmin tammikuussa. Jostain syystä käytän fenkolia paljon viikonloppuruoissa ja tästä kahvista onkin tullut oma viikonloppuherkkuni. Siitä syystä fenkolikahvi saa olla myös reilusti makea ja täyteläinen.

fenkolikahvi11.jpg

 

Fenkolikahvi | 1 kuppi

  • 1 rkl tuoretta fenkolia (tai 12 fenkolinsiementä)
  • 2 kanelitankoa murskattua
  • 1 tl tummaa sokeria
  • 1–2 rkl hasselpähkinämaitoa
  • normaalikokoinen kuppi kahvia
     

Pilko tuore fenkoli ja murskaa kanelitangot morttelissa kevyesti. Mittaa kahvinkeittimeen normaali yhden kupin annos kahvinpuruja ja sekoita niiden joukkoon fenkoli sekä kanelitangot.

fenkolikahvi3.jpg

fenkolikahvi5.jpg

Tarjoile kahvi hasselpähkinä- tai mantelimaidon kanssa. Makeuta kupissa tummalla sokerilla oman maun mukaan.

fenkolikahvi10.jpg

fenkolikahvi8.jpg

P.s. Olen mitannut kahvireseptien mausteet niin, että lopputulos on aika lempeä, joten ne soveltuvat hyvin tottumattomammallekin kokeilijalle. Konkareille suosittelen tässä kahvissa jopa fenkolimäärän tuplaamista. 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.