Makea fenkolikahvi
Fenkolikahvi on jatkoa mausteisen chai-tyyppisen aamukahvin reseptille, jonka jaoin aikaisemmin tammikuussa. Jostain syystä käytän fenkolia paljon viikonloppuruoissa ja tästä kahvista onkin tullut oma viikonloppuherkkuni. Siitä syystä fenkolikahvi saa olla myös reilusti makea ja täyteläinen.
Fenkolikahvi | 1 kuppi
- 1 rkl tuoretta fenkolia (tai 12 fenkolinsiementä)
- 2 kanelitankoa murskattua
- 1 tl tummaa sokeria
- 1–2 rkl hasselpähkinämaitoa
- normaalikokoinen kuppi kahvia
Pilko tuore fenkoli ja murskaa kanelitangot morttelissa kevyesti. Mittaa kahvinkeittimeen normaali yhden kupin annos kahvinpuruja ja sekoita niiden joukkoon fenkoli sekä kanelitangot.
Tarjoile kahvi hasselpähkinä- tai mantelimaidon kanssa. Makeuta kupissa tummalla sokerilla oman maun mukaan.
P.s. Olen mitannut kahvireseptien mausteet niin, että lopputulos on aika lempeä, joten ne soveltuvat hyvin tottumattomammallekin kokeilijalle. Konkareille suosittelen tässä kahvissa jopa fenkolimäärän tuplaamista.