Nutella–juustokakku lasissa
Olen huono leipomaan ja otan nykyään aika kovia paineita jälkiruoista, kun meille on tulossa illallisvieraita. Jonkun verran olen viime vuosina tehnyt erilaisia kakkuja ja piirakoita, mutta ongelmaksi on muodostunut se, että illallisten jälkeen ne jää usein vain jääkaappiin pahenemaan – en ole itse juurikaan makean perään eikä Anttikaan halua toimittaa jätemyllyn virkaa ikuisesti.
Siksipä viimeksi, kun painin samaisen ongelman kanssa, päätin vaihteeksi kokeilla jotain uutta. Jotain helppoa, nopeaa ja etenkin sellaista, ettei sitä jäisi yli. Aikani reseptejä pläräiltyäni kehittelin tämän: kevyen ja maukkaan nutella-juustokakun.
Nutella–juustokakku | 5 lasillista | heti valmis
- 1 dl Nutellaa
- 200 g Philadelphia Naturell Lightest 3 % tuorejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
- 3 tl sitruunamehua
- 2 tl steviaa (tai 4 tl tavallista sokeria)
- 5 suklaakeksiä
- 3 dl tuoreita marjoja
Murustele suklaakeksit ja jaa tasaisena jauheena lasien pohjille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita sivuun. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä hetken ajan – lisää joukkoon nutella, sitruunamehu ja max 2 tl steviaa. Kääntele joukkoon kermavaahto ja maista. Lisää tarvittaessa oman maun mukaan vähän makeutusainetta – varo ylimakeuttamasta, se ei sovi juustokakkuihin.
Lusikoi nutella-juustoseos laseihin keksimurujen päälle. Koristele reilusti tuoreilla marjoilla – kirpeät tyrnimarjat ja punaherukat sopivat kakun kanssa erityisen hyvin. Tarjoile heti sellaisenaan tai anna jäähtyä jääkaapissa muutamia tunteja. Toimii hyvin myös seuraavana päivänä.
P.s. Tämä kuppijuustokakku on testattu myös sukumme sokerihiirellä, joka rakastaa mahdollisimman täyteläisiä jälkiruokia. Arvioksi tuli täys kymppi!