Lautasellinen kaikkea hyvää

Eli bratwurstin pätkiä vihreässä mozzarellamelonisalaatissa

makkarasalaatti1.jpg

Reilu viikko sitten Instagram-feedissäni vilahti ruokakirjailija Johanna Lindholmin salaattilautanen, johon oli kasattu kaikkia herkkujani: bratwurstia, bufala-mozzarellaa, tuoreita herneitä ja melonia. Marssin siltä seisomaltani kauppaan ja tein meille välittömästi omat annokset. Salaatti oli aivan tautisen hyvää ja olen tuon kerran jälkeen ehtinyt tehdä sitä viikon sisällä jo kahdesti. Hyvän on aina annettava kiertää, joten tässä teille resepti kaikkien aikojen parhaaseen makkarasalaattiin.

makkarasalaatti3.jpg

makkarasalaatti2.jpg

 

The Ultimate Makkarasalaatti | 4 annosta

  • 300 g bratwurstia
  • 125 g Mozzarella di bufalaa
  • 1 Galia-meloni
  • 1 kevätsipulin varret
  • 2 dl tuoreita herneitä
  • 1 puska tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria

 

makkarasalaatti4.jpg

Kuori ja pilko meloni itseäsi miellyttäviksi palasiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja basilika. Poista herneet palkojen sisältä. Yhdistä meloninpalasten kanssa. Leikkaa bratwurstit muutamaan osaan ja kypsennä joko pannulla tai grillissä. Lisää valmiit makkaranpätkät melonisalaatin pinnalle. Revi käsin joukkoon vielä puhvelinmaidosta valmistettu mozzarellapallo ja lorauta kastikkeeksi muutama tippa laadukasta oliiviöljyä. Mausta vastarouhitulla mustapippurilla.

makkarasalaatti.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Food & Art lounaslippujen arvonta

Yhteistyössä Food Camp Finland

foodart2.jpg

foodart4.jpg

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 27.30.8. kaikkien hyvän ruoan ystävien kannattaa suunnata kohti Mänttää, jossa Göstan Taidemuseon pihapiireineen valloittaa nyt toista kertaa järjestettävä Food & Art -tapahtuma. Food & Artin isäntänä toimii keittiömestari Pekka Terävä, jonka ideasta koko ruokatapahtuma on saanut alkunsa.

foodart5.jpg

Tänä vuonna Pekka Terävä ja Food Camp Finland tuovat Suomen Mänttään seitsemän huippunaiskokkia, joiden joukkoon lukeutuu muun muassa ainoa naispuolinen Bocuse d’Or voittaja Léa Linster. Vaikka tapahtuma keskittyykin vahvasti ruoan ympärille on paikalla myös paljon taidetta, käsityöläistori, demokeittiönäytöksiä ja keskustelutilaisuuksia.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy tämän linkin takaa.

foodart1.jpg

Osallistuin kesän alussa tapahtuman tiedotustilaisuuteen yhdessä muutaman muun ruokabloggarikollegan kanssa ja sain upean mahdollisuuden arpoa kahden hengen kolmen ruokalajin lounaslippupaketin tapahtumaan. Lounasruokailusta vastaa Suomen kokkimaajoukkue ja sekä perjantaina että lauantaina myös kansainväliset kokkivieraat. Kaikki illalliset ovat valitettavasti jo loppuunmyytyjä. Kahden hengen lounaslippujen arvo on yhteensä 58 euroa. Alle 12-vuotiaat lapsen syövät puoleen hintaan ja alle 6-vuotiaat veloituksetta.

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla mitä tahansa tämän jutun kommenttikenttään. Arvonta alkaa välittömästi ja päättyy 31.7. klo 21.00. Muista jättää kommenttiisi sähköpostiosoitteesi (näkyy vain minulle).

foodart3.jpg

P.s. Mänttä sijaitsee Pirkanmaalla vain noin kolmen tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta ja Turusta. Tampereelta sinne hurauttaa jo tunnissa. Ei yhtään paha reissu vaikkapa päiväretkeksi!

Kuvat ovat kaappauksia tapahtumajärjestäjän materiaalista.

 

 

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen