Lautasellinen kaikkea hyvää
Eli bratwurstin pätkiä vihreässä mozzarella–melonisalaatissa
Reilu viikko sitten Instagram-feedissäni vilahti ruokakirjailija Johanna Lindholmin salaattilautanen, johon oli kasattu kaikkia herkkujani: bratwurstia, bufala-mozzarellaa, tuoreita herneitä ja melonia. Marssin siltä seisomaltani kauppaan ja tein meille välittömästi omat annokset. Salaatti oli aivan tautisen hyvää ja olen tuon kerran jälkeen ehtinyt tehdä sitä viikon sisällä jo kahdesti. Hyvän on aina annettava kiertää, joten tässä teille resepti kaikkien aikojen parhaaseen makkarasalaattiin.
The Ultimate Makkarasalaatti | 4 annosta
- 300 g bratwurstia
- 125 g Mozzarella di bufalaa
- 1 Galia-meloni
- 1 kevätsipulin varret
- 2 dl tuoreita herneitä
- 1 puska tuoretta basilikaa
- oliiviöljyä
- mustapippuria
Kuori ja pilko meloni itseäsi miellyttäviksi palasiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja basilika. Poista herneet palkojen sisältä. Yhdistä meloninpalasten kanssa. Leikkaa bratwurstit muutamaan osaan ja kypsennä joko pannulla tai grillissä. Lisää valmiit makkaranpätkät melonisalaatin pinnalle. Revi käsin joukkoon vielä puhvelinmaidosta valmistettu mozzarellapallo ja lorauta kastikkeeksi muutama tippa laadukasta oliiviöljyä. Mausta vastarouhitulla mustapippurilla.