Kikhernepihvit ja kesäkurpitsatsatsiki
Tein meille eilen ruoaksi kikhernepyörykkä-pihvejä, sillä en osannut päättää miltä halusin lopputuloksen näyttävän. Pyörykät paistoin pannulla reilussa öljyssä ja niistä tuli ehkä hiukan mehukkaampia, mutta rumempia. Pihvit taas valmistuivat parissa kymmenessä minuutissa uunissa. Hyvältä maistuivat molemmin tehtyinä.
Murustelin myös tavallisen kikhernepihvimassani joukkoon hieman fetajuustoa. Sattumat sopivat pihveihin loistavasti. Niitä olisi koko ajan toivonut löytävänsä enemmän.
Minttuinen kesäkurpitsatsatsiki
- 1 pieni kesäkurpitsa
- ½ puskaa tuoretta minttua
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl sitruunamehua
- rouhaus mustapippuria
- suolaa
Pese ja raasta kesäkurpitsa. Siirrä lävikköön, ripottele joukkoon suolaa ja jätä valumaan 15 minuutiksi.
Mittaa kulhoon ja sekoita keskenään tsatsikin muut ainekset – itse hyödynnän tässä lähes aina partamiehen omaa purkkia. Painele kesäkurpitsaraasteesta viimesetkin nesteet pois lusikan pohjalla. Sekoita jogurtin kanssa ja jätä suljetussa astiassa jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Muista laittaa kikherneet likoamaan kylmään veteen vähintään 8 tuntia ennen valmistusta!
Kikherne–fetajuustopihvit | 28–32 kappaletta
- 500 g kuivattuja kikherneitä
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 100 g tahinia
- 100 g fetajuustoa
- ½ puskaa tuoretta korianteria
- ½ puskaa tuoretta minttua
- 2 sitruunan raastetut kuoret
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1–? tl suolaa
Mittaa kaikki ainekset paitsi fetajuusto tehosekoittimen kulhoon. Laita suolaa ainakin teelusikallisen verran ja muista vielä maistaa ennen paistamista. Lisää päälle puolet hyvin lionneista ja kuivatuista kikherneistä (ei niin kuin alapuolen kuvassa). Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää loput kikherneistä taikinamassan joukkoon muutamassa osassa, jotta sekoittimen terä pääsee helposti työskentelemään – säästät myös itse sekä hermoja että aikaa.
Kaada kikhernemassa toiseen kulhoon. Murustele joukkoon fetajuusto ja sekoita käsillä tasaiseksi. Valmista taikinasta joko pihvejä tai pyöryköitä ja paista joko pannulla öljyssä tai uunissa 200° C ja 20 minuuttia.
Taikinan voi hyvin valmistaa aamupäivällä ja jättää jääkaappiin odottamaan myöhempää valmistusta. Pyörykkä-pihvit ovat parhaimimllaan suoraan pannulta nautittuina. Kesäkurpitsatsatsikin lisäksi näiden kanssa voi tarjota muita kasvistahnoja ja vihersalaattia. Hiiliydraattipitoiset lisukkeet kokisin vähän turhan raskaiksi.
Pac-da-chickpea-Man is comin to get u. Be aware, he’s very addictive.