Jätskikauden avajaiset

Pingviinin 80-vuotissynttärit, Suomen Nestlé

pingviini80_4.jpg

pingviini80_11.jpg

Pääsin viime viikolla maistelemaan Suomen Nestlén tulevan kesän uutuusjäätelöitä Pingviinin 80-vuotissynttäreille. Paikalla oli myös viime viikonloppuna hampurilaisistaan hehkuttamani kokki Akseli Herlevi, joka taikoi näistä uutuusmauista upeita kesäklassikkoannoksia.

pingviini80_3.jpg

pingviini80_7.jpg

pingviini80_2.jpg

Akselin annoksista omaksi suosikikseni nousi Ruisrock, joka sisältää Pingviinin salmiakki-, appelsiinimaito- ja rommirusinajäätelöitä, metrilakua, digestive-keksejä, turkinpippureita, kinuskikastiketta ja hyppysellisen sormisuolaa. Vahvoiksi haastajiksi nousivat myös mascarpone-kermavaahdon päällä makaava Yyterin aurinkoranta ja hilpeä Saimaa.

pingviini80_9.jpg

pingviini80_6.jpg

pingviini80_12.jpg

En itse ole kovin suuri jäätelön ystävä. Syön keskimäärin noin kolme jäätelöä vuodessa, ja silloin usein valintani on tuttu ja turvallinen suklaa. Oli siis oikein hauska päästä vähän haastamaan itseään ja maistelemaan uusia makuja. Kesän uutuuksista Aino Lumo -jugurttikermajäätelöt nousivat ehdottomaksi suosikikseni. Myös Pirulon Watermelon -limonaadijäätelö oli aivan mahtavan makuinen ja näköinen.

pingviini80_1.jpg

pingviini80_10.jpg

Seuralaiseni, ja juhlien ainoa alle 20-vuotias vieras, äänesti omaksi suosikikseen Pirulon Kaktuksen. Voisin väittää, että tässä oli myös koko tilaisuuden onnellisin ihminen. Reilun tunnin jäätelönmetsästyksen jälkeen sainkin raahata pingviinimaskotin uuden parhaimman ystävän itkien kotiin – jälleennäkemistäsi odotetaan jo kovasti.

pingviini80_5.jpg

pingviini80_8.jpg

*Osa kuvista Suomen Nestlén markkinointimateriaalista / Sami Lamberg

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma

Minttu–kardemummalassi

minttulassi8.jpg

minttulassi7.jpg

Jaoin teille muutama viikko sitten ohjeen kurkku–inkiväärilassiin, joka on yksi suosikkivälipalajuomistani. Toinen on tämä kookoksinen minttu–kardemummalassi, jonka maku on ehkä hieman hienostuneempi kuin kurkkuisen ystävänsä. Yhtä hyviä kummatkin.

minttulassi.jpg

 

Minttu–kardemummalassi | 1 lasillinen

  • 2 dl turkkilaista kevytjogurttia
  • ½ dl kookosmaitoa
  • 1 rkl kylmää vettä
  • ½ rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ puska minttua
  • pari sahramihippu koristeluun

 

minttulassi6.jpg

minttulassi4.jpg

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi – myös sauvasekoitin ajaa asian. Maista ja lisää makeutta tarvittaessa. Siivilöi kertaalleen. Koristele muutamalla sahramihippusella. Nauti välittömästi.

minttulassi1.jpg

minttulassi3.jpg

koti ruoka-ja-juoma