Makea fenkolikahvi

fenkolikahvi4 (1).jpg

fenkolikahvi7.jpg

Fenkolikahvi on jatkoa mausteisen chai-tyyppisen aamukahvin reseptille, jonka jaoin aikaisemmin tammikuussa. Jostain syystä käytän fenkolia paljon viikonloppuruoissa ja tästä kahvista onkin tullut oma viikonloppuherkkuni. Siitä syystä fenkolikahvi saa olla myös reilusti makea ja täyteläinen.

fenkolikahvi11.jpg

 

Fenkolikahvi | 1 kuppi

  • 1 rkl tuoretta fenkolia (tai 12 fenkolinsiementä)
  • 2 kanelitankoa murskattua
  • 1 tl tummaa sokeria
  • 1–2 rkl hasselpähkinämaitoa
  • normaalikokoinen kuppi kahvia
     

Pilko tuore fenkoli ja murskaa kanelitangot morttelissa kevyesti. Mittaa kahvinkeittimeen normaali yhden kupin annos kahvinpuruja ja sekoita niiden joukkoon fenkoli sekä kanelitangot.

fenkolikahvi3.jpg

fenkolikahvi5.jpg

Tarjoile kahvi hasselpähkinä- tai mantelimaidon kanssa. Makeuta kupissa tummalla sokerilla oman maun mukaan.

fenkolikahvi10.jpg

fenkolikahvi8.jpg

P.s. Olen mitannut kahvireseptien mausteet niin, että lopputulos on aika lempeä, joten ne soveltuvat hyvin tottumattomammallekin kokeilijalle. Konkareille suosittelen tässä kahvissa jopa fenkolimäärän tuplaamista. 

 

Koti Ruoka ja juoma

Seesaminuudelit

Yhteistyössä Organic Health Oy – luomuruokatukku

seesaminuudeit10.jpg

seesaminuudelit3.jpg

Perheessämme on ollut välillä haastava keksiä kaikille sopivaa yhteistä ruokaa, koska tyttäremme olivat syntymästään alkaen vuosia yliherkkiä lähes kaikille normaaleille ruoka-aineille. Jossain vaiheessa tytöt noudattivat aikalailla vegaanista ruokavaliota, mutta vähitellen kaikki muut ovat alkaneet sopimaan maitotuotteita lukuunottamatta. Kasvisruoasta on kuitenkin tullut tärkeä osa arkeamme, vaikka emme pelkästään sen nimeen vannokaan.

Yksi viime aikojen suosituimmista koko perheen herkuistamme on ollut kasvis-seesaminuudelit. Helppoa ja hyvää (lue: lapsiystävällistä) sekä täyttävää (lue: himojuoksija-aviomiesystävällistä) – eikä omaankaan makuuni liian tuhtia taikka valjua.

seesaminuudelit9.jpg

Toim. huom. Käytän reseptissäni aika paljon chiliä, jonka lisään aina vasta sitten, kun olen erotellut lapsille omat annoksensa.
 

Seesaminuudelit | 4 isoa annosta

  • 300 g munanuudeleita
  • 3 kevätsipulin varret
  • ½ pienestä kaalista
  • 2 porkkanaa
  • 1 puska korianteria
  • 3 rkl Biologicoils seesamiöljyä*
  • 4 rkl Biologicoils shoyu-soijakastiketta*
  • 1 rkl vaaleaa seesamitahnaa (tahini)*
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl maapähkinävoita*
  • 2–3 rkl siirappia tai hunajaa
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1–2 tl chilitahnaa
  • ½ limetin mehu
  • dl paahdettuja ja suolattuja luomucashew-pähkinöitä*

 

Valmista maustekastike. Sekoita keskenään kaikki reseptin mausteet, kastikkeet ja tahnat. Murskaa joukkon valkosipuli, raastettu inkivääri sekä puolikkaan limen mehu. Tarkista maku  sen täytyisi olla makean suolainen ja kohtalaisen voimakas.

seesaminuudelit6.jpg

seesaminuudelit2.jpg

Tee kaalin puolikkaasta ja porkkanoista ohuita suikaleita. Sekoita kulhossa kastikkeen kanssa ja laita jääkaappiin maustumaan. Silppua valmiiksi myös kevätsipuli ja korianteri. Murskaa pähkinöitä kevyesti.

seesaminuudelit7.jpg

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta huolella ennen kuin yhdistät ne seesami-kasvisseoksen kanssa. Lisää joukkoon vielä kevätsipuli- ja korianterisilppu sekä pinnalle ruokalusikallinen cashew-murskaa.

seesaminuudelit1.jpg

seesaminuudelit5.jpg

Käytin tällä kertaa seesaminuudelien valmistuksessa (Prisman halvimmista halvimpien sijaan) luomuruokatukun kautta saamiani Biologicoilsin öljysarjan tuotteita sekä luomucashew-pähkinöitä. Ne olivat todella laadukkaita ja maukkaita. Erityisesti cashew-pähkinät yllättivät olemalla tarpeeksi vähäsuolaisia – mikään ei ole suurempaa rahan hukkaa kuin valmiiksi ylisuolatut pähkinät. Tarkempaa tuotetietoa ja käyttövinkkejä pääsee lukemaan yrityksen Herkullista Luomua – blogista. 

seesaminuudelit8.jpg

*Tuotteet saatu

Koti Ruoka ja juoma