Ravintola-arvio, Barcelona



Kummitätini on asunut Kataloniassa Koillis-Espanjassa nuoruusvuosistaan asti – lähti elämänsä rakkaden perään ja sille tielle jäi. Meidän perheemme on vuosien varrella vieraillut siellä taajaan ja saankin voimakkaimmat lapsuuden makumuistot nousemaan mieleeni syödessäni katalonialaisia kala- ja äyriäisruokia. 90-luvun alkupuolella tunsin simpukat paremmin Niiskuneidin näkinkenkinä ja ne ovat edelleen lempiruokaani.
Joku saattaakin muistaa, että olimme taas viime syksynä viettämässä lomaa niillä seuduilla; ensin muutaman päivän Barcelonassa ostoksilla ja loput ajasta maaseudun rauhassa. Barcelonassa majoituimme aivan loistavassa Hotel Españassa, jonka vastaanottovirkailijalta saimme vinkin tänne (omasta mielestäni) koko välimeren puolisen Espanjan parhaaseen tapasbaariin – Bar Cañeteen.


Cañete tarjoilee gourmet-tapaksia sekä perinteisemmillä että enemmän moderneilla yhdistelmillä. Tulimme paikan päälle niin huutavan nälän kanssa ettei kenenkään keskittyminen riittänyt menun läpikäytiin, joten päädyimme syömään tarjoiliamme suosittelemia annoksia. Lyhyen alkukartoituksen jälkeen ruokia alkoi tulemaan annos – pari kerrallaan. Alkupaloina söimme ihanan täyteläistä salmorejo-keittoa sekä kroketteja hummeri- ja lihatäytteillä.
Tilasime pöytään myös perinteisiä tomaattileipiä ja itsetehtyjä ranskiksia lähinnä lapsia ja miehiä täyttämään.





Ehkä parhaita tämän illan tapaksista olivat nuo yläpuolen kuvan navajakset eli partaveitsisimpukat, jotka ovat kevyesti grillattu ja maustettu yksinkertaisesti hyvällä oliiviöljyllä, valkosipulilla, suolalla sekä mustapippurilla. Yhdessä tämänlaisessa kaverissa on mereneläväistä makua sinisimpukkakilon verran. Suosittelen tilaamaan aina, kun on mahdollista. Valencian maakunnassa näitä on ainakin melkein jokaisessa ravintolassa.
Muita loistavia annoksia olvat valkoviini-fenkolikastikkeessa tarjoillut sinisimpukat, tulisesti pintamaustettu tonnikala, härkätartar sekä täydellisen kypsyistä häränlihaa hanhenmaksalla.





Näihin kiinnitin huomiota | +
- Aitojen makujen kunnioittaminen
- Raaka-aineiden täydellinen käsittely
- Mielenkiintoinen ja vakuuttava menu
- Loistava tunnelma
- Rento, mutta tyylikäs sisustus ja palvelu
Cañetessa ruoka, esillepano, tunnelma ja palvelu ovat ensiluokkaista, mutta kuitenkin rentoa. Viinivalikoima on laaja ja monipuolinen – monet lähialueiden tuotantoa. Katsoin juuri, että TripAdvisorissa ravintola on tällä hetkellä sijalla 162 yli 6400 muusta Barcelonalaisesta ravintolasta ja saanut viime vuonna lisämaininnan ”Erinomainen kohde 2014”. Arvostelut ovat myös suhteellisen yksimielisiä: ”Jos voit syödä vain yhdessä ravintolassa Barcelonassa, tee itsellesi palvelus ja syö Bar Cañetessa” – nuff said.





Tämäkin jäi mieleen | –
- hintataso
- epäselvä sisääntulo
Mistään kaikista edullisimman luokan ravintolasta ei kuitenkaan ole kyse, jos vertaa muiden paikallisten ravintoloiden hintatasoon. Toki on hyvä muistaa, että tässä tapauksessa tuo hivenen korkeampi hinta näkyy moninkertaisesti tarjoiltavan ruoan laadussa ja Suomeen verrattuna kaikki tämähän on täysin pilkkahintaista.
Toisena pienenä miinuksena huomauttaisin paikan piilossa olevasta sisäänmenosta ja hyvin vaatimattoman näköisestä ovesta. Ensimmäistä kertaa ravintolaan mennessämme meinasimme kävellä ensin paikan ohi ja kun sen vihdoin löysimme ja katselimme sisään ikkunoista, näytti paikka suljetulta. Oven ripaa kannattaa kuitenkin kokeilla, sillä ravintolan varsinainen hälinäosasto avautuu vasta syvällä rakennuksen sisällä.




Jälkkärit olivat myös erittäin hyviä. Seurueemme eniten jälkiruoista innostuva jäsen jopa vaati yhden annoksen, Kuubalaisen suolaisen suklaatikun, uudelleentilauksen. No, lomalla herkuttelu sallittakoon.

Seuraavan kerran ensi elokuussa – siihen asti tyydyn syömään silmilläni näitä sekä ravintolan Instagram-kuvia!