Nutella–juustokakku lasissa

nutella6.jpg

nutella2.jpg

Olen huono leipomaan ja otan nykyään aika kovia paineita jälkiruoista, kun meille on tulossa illallisvieraita. Jonkun verran olen viime vuosina tehnyt erilaisia kakkuja ja piirakoita, mutta ongelmaksi on muodostunut se, että illallisten jälkeen ne jää usein vain jääkaappiin pahenemaan – en ole itse juurikaan makean perään eikä Anttikaan halua toimittaa jätemyllyn virkaa ikuisesti.

Siksipä viimeksi, kun painin samaisen ongelman kanssa, päätin vaihteeksi kokeilla jotain uutta. Jotain helppoa, nopeaa ja etenkin sellaista, ettei sitä jäisi yli. Aikani reseptejä pläräiltyäni kehittelin tämän: kevyen ja maukkaan nutella-juustokakun.

nutella1.jpg

nutella3.jpg

nutella8.jpg

 

Nutella–juustokakku | 5 lasillista | heti valmis

  • 1 dl Nutellaa
  • 200 g Philadelphia Naturell Lightest 3 % tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 tl sitruunamehua
  • 2 tl steviaa (tai 4 tl tavallista sokeria)
  • 5 suklaakeksiä
  • 3 dl tuoreita marjoja
     

Murustele suklaakeksit ja jaa tasaisena jauheena lasien pohjille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita sivuun. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä hetken ajan – lisää joukkoon nutella, sitruunamehu ja max 2 tl steviaa. Kääntele joukkoon kermavaahto ja maista. Lisää tarvittaessa oman maun mukaan vähän makeutusainetta – varo ylimakeuttamasta, se ei sovi juustokakkuihin.

nutella4.jpg

nutella5.jpg

Lusikoi nutella-juustoseos laseihin keksimurujen päälle. Koristele reilusti tuoreilla marjoilla  kirpeät tyrnimarjat ja punaherukat sopivat kakun kanssa erityisen hyvin. Tarjoile heti sellaisenaan tai anna jäähtyä jääkaapissa muutamia tunteja. Toimii hyvin myös seuraavana päivänä.

nutella7.jpg

P.s. Tämä kuppijuustokakku on testattu myös sukumme sokerihiirellä, joka rakastaa mahdollisimman täyteläisiä jälkiruokia. Arvioksi tuli täys kymppi!

 

Koti Ruoka ja juoma

Mausteinen aamukahvi

maustekahvi.jpg

Olen ollut jo kauan huono juomaan kahvia – teepannu on vetänyt puoleensa jo vuosikausia. Joulun alla viettäessäni paljon aikaa kahvia rakastavan ystäväni kanssa innostuin kuitenkin todella tästä voimakasaromisesta tummasta hurmurista uudelleen. Edelleenkin jätän sen perinteisen suomalaisen Moccamasterilla keitetyn vaalepaahtoisen (lue: valjun ja kitkerän) suodatinkahvin nauttimatta, mutta tämä chai-tyyppisillä mausteilla tuunattu ja kookosmaidolla viimeistelty ihanuus on tullut pysyväksi osaksi aamujani.

kahvimausteet.jpg

kahvimausteet1.jpg
Mausteinen aamukahvi | 1 kuppi | chai-tyylinen

  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • ½–1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl neilikkaa
  • 1tl muskottipähkinää
  • 1 tähtianis
  •  vanilijatankoa
  • 2–3 cm inkivääriä
  • ¼ dl kookosmaitoa
  • normaalikokoinen kuppi kahvia
  • (makeutukseen sokeria, agave-siirappia tai vaikkapa steviaa)
     

kahvi1.jpg

maidonvaahdotus.jpg

kahvi2.jpg

Mittaa mausteet morttelin pohjalle, lisää tähtianis, vanilijatangon pätkä ja ohuesti viipaloitu inkivääri. Survo yhteen niin kauan, että inkivääristä alkaa irtoamaan vähän mehua ja mausteet sekoittuvat hyvin keskenään. Lataa kahvinkeittimeen normaali yhden hengen annos kahvinpuruja ja sekoitaa joukkoon mausteseos. Kahvin keittyessä vaahdota kookosmaito. Ennen tarjoilua makeuta kahvi tarvittaessa oman maun mukaan sokerilla, agave-siirapilla tai vaikkapa stevialla. Viimeistele kookosmaidolla.

maustekahvi1.jpg

Omaan kahviini lisään ehkä vähän ohjetta enemmän chiliä ja inkivääriä antamaan lisää potkua. Chilin voi halutessaan korvata myös cayannepippurilla. Muutama mustapippuri sopisi joukkoon varmasti. Makeutusta käytän harvemmin ja tällöin suosin stevia tai agavea – en ole sokerin suuri ystävä. Pohjalle tulevan kahvin suosittelen valmistamaan tummemmista paahdoista ja aika voimakkaaksi.

P.s. Tulen vielä myöhemmin esittelemään tämän maustekahvin välimerellisen sisarversion sekä aivan ylihyvän fenkolikahvin. Aurinkoista maanantaita kaikille!

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma