Raakaruokaa Riiassa
Ravintola-arvio, Raw Garden, Riika
Kävimme muutama viikonloppu sitten kääntymässä Latviassa. Olin etukäteen valinnut pari ravintolaa, joissa suunnittelimme käyvämme. Koska perinteinen latvialainen keittiö on ravinnoltaan aika raskasta ja lihapainotteista, valitsimme yhdeksi päivälliseksi paikallisen raakaruokaravintolan, Raw Gardenin. Paikkaa oli kehuttu muutamissa blogeissa ja se on saanut TripAdvisorissakin erinomaiset arviot. En ole aikaisemmin syönyt virallisessa raakaruokaravintolassa, vaikka konsepti on herättänyt mielenkiintoa jo pitkään – rakastuinhan aikoinaan raakakakkuihinkin välittömästi ensipuraisulla.
Odotukset olivat siis korkealla.
Alkuun tilasimme pieniä ja rapsakoita siemenleipäsiä, joiden päällä oli aurinkokuivatusta tomaatista ja kurkusta tehtyjä tahnoja. Leivät olivat hyviä ja tarjolle asettelu kaunista, vaikka se ei välttämättä näistä kuvista välity. Ravintolan valaistus oli karmea; ravintola sijaitsee lähes kokonaan maanalla ja söimme takasalissa, jossa ei ollut lainkaan ikkunoita eikä matalalla roikkuvat spottivalotkaan helpottaneet kuvaamista.
Pääruokalistalta otimme testiin kaksi kylmää ja kaksi lämmintä annosta.
Kylmää kurkku-kaalikeittoa, kesäkurpitsaspagettia basilikapestolla, lämmintä ja kermaista kookos-sienikeitto sekä meksikolaisia papuburritoja.
Ajatuksen ja visuaalisuuden tasolla mitä herkullisimpia, mutta todellisuudessa valtavan suuri pettymys. Ensimmäisen annoksen kohdalla vitsailin Antille, että ”nyt on taitanut kokki unohtaa kaikki mausteet ja etenkin suolan” – neljännen annoksen kohdalla tämä ei enää naurattanut kumpaakaan.
Ainoa positiivinen yllätys pääruokalistalta oli lämmin ja poikkeuksellisen maukas kookos-sienikeitto.
Näihin kiinnitin huomiota | –
- ruokien yleinen mauttomuus
- vähän kulahtanut ja räikeä ysärisisustus
- hyvin introvertin oloinen henkilökunta
Ruokien mauttomuus teki ravintolakokemuksesta kokonaisuudessaan surkean. Annokset tuntuivat enemmänkin vastaavan elävän ravinnon ruokavaliota, jonka selkein ero raakaravintoon on ymmärtääkseni se, ettei siinä käytetä lainkaan öljyjä, etikkaa tai suolaa. Ravintolan katsekontaktia ja keskustelua välttelevä henkilökunta taisikin koitua onneksemme – eipä tarvinnut miettiä miten ystävällisesti selittelisi lähes koskemattomina palautuvia annoksia.
Tämäkin jäi mieleen | +
- hintataso
- laaja ja monipuolinen ekomyymälä
- hyvät kakut
Kaikesta huolimatta voin edelleen suositella ravintolan raakakakkuja kaikille Riian matkailijoille. Ravintolan etuosassa sijaitseva ekomyymälä oli niin ikään vaikuttava monipuolisine valikoimineen. En kuitenkaan jaksanut pettymykseksi osoittautuneen ruokailukokemuksen jälkeen jäädä sitä sen enempää tutkiskelemaan. Sanotaanko vaikka, että oma siemenleipä-itusalaattikiintiöni on täyttynyt ainakin hetkeksi.