Supervihannes–shakshuka
*Uudelleenjulkaisu
Tässä olisi vielä resepti siihen vihreään shakshukaan, josta mainitsin edellisessä ruokapostauksessani.
Vihreä shakshuka | 2–4 henkilölle | aamupala
- 1 nippu lehtimangoldia
- 1 nippu rucolaa
- 150 g pinaattia
- 200 g lehtikaalia
- 4 kananmunaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl valkoviiniä (ei välttämätön)
- ½ dl kermaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- ripaus muskottipähkinää
- mustapippuria
- suolaa
Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Lisää joukkoon ruodittu ja karkeasti pilkottu lehtikaali sekä voi. Anna pehmetä muutaman minuutin ajan. Revi joukkoon kevyesti pinaatti, rucola ja lehtimangoldian lehdet. Anna hautua, kunnes kasvikset ovat pehmentyneet noin puoleen koostaan. Lisää sitten kerma ja mausta. Kiehauta ja jätä hautumaan 10 minuutiksi miedolle lämmölle. Tee kolot kananmunille ja lisää ne kasvisten pinnalle. Ruoka on valmis, kun kananmunien valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on vielä mukavan löysä.
Tarjoile välittömästi!
Teimme tätä viikonloppuna brunssille. Terveellisempi vaihtoehto tavalliselle pekoniaamiaiselle ja vähintäänkin yhtä maukas ellei jopa maukkaampi. Kylkeen sopii hyvin lasi itse puristettua appelsiinimehua ja makeampi maalaisleipä – miksei jopa lasi hyvää cavaa.
Olen muuten jäänyt täysin koukkuun kaikkien supervihannesten valmistamiseen. Tykkään perehtyä käyttämiini raaka-aineisiin hyvinkin perusteellisesti ennen ruoanlaittoa. Se on toki johtanut nyt siihen, että viikon kauppalista tekemiseen ja ruokien suunnitteluun menee tuplasti kauemmin aikaa…
..mutta mitäpä sitä murehtimaan, jos kerran ruoanlaittoa jo muutenkin rakastaa.