Taste of Helsinki in action

tasteofhelsinki2015.jpg

tasteofhelsinki20156.jpg

Taste of Helsinki pyörähti käyntiin taas eilen ja pääsin nauttimaan avajaistunnelmista paikan päälle. Kaikista kesän ruokatapahtumista on tämä ainakin itselleni se kaikista odotetuin. Tänä vuonna mukana on 10 huippuravintolaa, joista yksi on itse asiassa Bocuse d’Or -kokkikilpailussa huikeaa menestystä niittäneen Matti Jämsenin Pop-up – itselleni ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista kohteista.

tasteofhelsinki20153.jpg

Rennosti hymyilevä kokki ennen illallistarjoilun vilinää on suuri ilo silmille.

Testasin eilen Matin ravintolasta kurkulla ja piparjuurella höystetyn toast skagenin, joka oli varmasti paras koskaan syömäni versio kyseisestä klassikkoleivästä. Kuva annoksesta on tämän jutun ensimmäisenä. Huomenna taas ajattelin lopetella maisteluni Jämsenien mansikkamaidolla, jonka näin vain vilaukselta, kun olin jo poistumassa paikalta, mutta se todella häikäisi kauneudellaan. 

tasteofhelsinki20154.jpg

Taste of Helsingissä on myös juomapuoli aina vakuuttanut loistavien ruokien rinnalla. Nautin suuresti siitä, kuinka eri maahantuojien edustajat miettivät ja auttavat valitsemaan oikean juoman jokaiselle ruoalle. Koko festivaalialue on yhtä yhtenäistä anniskelualuetta, joten viinilasien kanssa kulkeminen ravintoloista toiseen onnistuu ja kuuluu asiaan. Täällä ei todellakaan tarvitse seisoskella aidatuissa karsinoissa tai pelätä, että joku alkaa huutelemaan perään, jos jokainen seurueen jäsen haluaa syödä eri ravintoloiden ruokaa samassa pöydässä.

tasteofhelsinki20155.jpg

Yksi edellisvuoden suosikkiravintoloistani, ahvenanmaalainen Smakby, joutui viime hetkellä jättämään tapahtuman välistä, mutta onneksi sen tilalle tuli Patrona, henkilökohtainen suosikkini Helsingin meksikolaisista ravintoloista. Patronan annokset eivät näy valmiiksi painetuissa esitteissä, mutta niitä ei missään tapauksessa kannata jättää huomiotta. Ravintolan tiikerirapua ”aquachile” vaahdotetulla suolakeksillä ja valentina-kastikkeella on aivan taivaallisen hyvää samoin kuin pääruoan virkaa toimittava savustettu naudankielitaco.

tasteofhelsinki.jpg

tasteofhelsinki20157.jpg

Taste of Helsinki sisältää tänäkin vuonna tuttuun tapaan paljon muutakin ohjelmaa. Lounaalle ja illalliselle on mahdollisuus ostaa lippu asiantuntijoiden ohjaamiin shampanja- ja viinimaisteluihin. Paikan päällä voi ilmottautua mukaan Electroluxin Chefs’ Secrets -kokkikouluun, jossa valmistetaan pääsee valmistamaan ruokaa yhdessä Suomen Kokkimaajoukkueen kanssa. Electroluxin Taste Theatressa on lähes tunneittain vaihtuvia kokkausnäytöksiä, joiden lomassa huippukokit jakavat ruoanlaittovinkkejään. Teatterissa käydään myös Suomi–Ruotsi -kokkausmaaottelu ja lavan edessä on mahdollista päästä seuraamaan kokkien työskentelyä lähietäisyydeltä.

tasteofhelsinki20159.jpg

tasteofhelsinki20152.jpg

Onnistuin saamaan tältä herralta maailman suloisimman ja herkullisimman kurkunkukkasen maistiaiseksi kesken kilpailun  kylläpäs punastutti, kaunis kiitos!

Sitten lopuksi haluaisin vielä jakaa kannanottoni siihen kaikkein tärkeimpään kysymykseen:

Mikä oli suosikkiannokseni?

Antaa kuvien puhua puolestaan.

tasteofhelsinki20151.jpg

tasteofhelsinki1.jpg

Tämän vuoden kiistattomasti parhaaksi annokseksi nousee mielestäni ravintola Brödin savustettu härkä-tartar. Rakastan tartar-pihvejä yli kaiken, mutta niiden tasoissa on paljon vaihtelua – tartar on yleensä joko aivan fantastinen tai täysin syömäkelvoton. Vasta viime viikolla jouduin jättämään syömättä yhden mauttomalle peruslihapullataikinalle maistuvan version yhdessä Pariisin tunnetuimmista braisserieistä ja se muuten otti aivoon ihan vietävästi. Nyt kuitenkin Brödin lehtipersiljamajoneesin ja ketunleipien kanssa tarjottu täydellisesti maustettu härkä-tartar pelasti monta huonompaa kokemusta. Tartar for life, I say!

tasteofhelsinki20158.jpg

Suomen paras ruokafestivaali on avoinna vielä kolmen päivän ajan Helsingin keskustassa Kansalaistorin puistossa. Lippuja Tiketistä sekä rajoitetuissa määrin myös suoraan ovelta.

Nähdään lauantaina!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.