Thai–style lohikeitto

aasialainenlohikeitto.jpg

Aina välillä on kivaa valmistaa lohikeittoa täysin erilaisin maustein. Yksi lempitavoistani on tehdä se aasialaiseen tyyliin. Olen itseasiassa julkaissut tämän reseptin jo pari vuotta sitten ensimmäisen kerran vanhan blogini puolella ja se oli yksi kautta aikojen suosituimpia hakujani. Reseptin alkuperäinen lähde on vuodelta 2009 Helsingin Sanomista, josta se on kuitenkin muuttanut muotoaan käsittelyssäni jo aika paljon.

aasialainenlohikeitto9.jpg

Vaihtelen reseptin kasviksia aina vähän saatavuuden ja omien mielihalujen mukaan. Toisinaan laitan porkkanasuikaleita ja sokeriherneenpalkoja, toisinaan papuja ja vaikkapa ohueksti siivutettua bambua. Vain lohen, sienten, liemen ja mausteiden määrä pysyy samana – niissä on tämän keiton juju.

aasialainenlohikeitto14.jpg

 

Aasialainen lohikeitto | voimakasmausteinen | iso kattila

  • 800 g nahatonta lohifilettä
  • 500 g tummia herkkusieniä
  • 100 g vihreitä palkopapuja
  • 100 g keltaisia palkopapuja
  • 1 punainen chili
  • 2 + 1 limettiä
  • 2 oksaa sitruunaruohoa
  • 2 x 4 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 puska tuoretta korianteria
  • ½ dl kalakastiketta
  • 1 l vettä
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 3 rkl kurkumaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • suolaa

 

aasialainenlohikeitto11.jpg

Pilko molemmat sitruunaruohon oksat neljään osaan ja laita kattilaan veden kanssa. Raasta joukkoon reilun tulitikkuaskin kokoinen pala tuoretta inkivääriä. Anna kiehua 10 minuutin ajan.

aasialainenlohikeitto7.jpg

Viipaloi herkkusienet ja chili veden kiehuessa. Renssaa ja puolita pavut. Laita kurkuma ison kannellisen kulhon pohjalle. Pilko joukkoon lohi reilun kokoisina palasina. Laita kansi kiinni ja hölskyttele kevyesti niin, että lohipalojen kaikki pinnat ovat mausteen peitossa.

aasialainenlohikeitto1.jpg

Lisää kattilaan kalakastike, kookosmaito, pavut ja chilit. Mausta reilusti sokerilla, suolalla ja kanelilla. Poista sitruunaruohon palaset, kiehuata ja anna porista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

aasialainenlohikeitto8.jpg

Purista kiehuvan liemen joukkoon kahden limen mehut. Lisää myös lohipalat ja herkkusienet, jonka jälkeen sammuta liesi, mutta jätä kattila levylle. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

aasialainenlohikeitto12.jpg

aasialainenlohikeitto13.jpg

Koristele keitto korianterisilpulla ja ohuilla limetinviipaleilla juuri ennen tarjoilua.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.