Wine & View – parasta Helsinki-Vantaalla
Vietin viime viikolla yhden iltapäivän tutustuen Helsinki-Vantaan lentokentän uudistuneeseen palveluvalikoimaan. Ruokapuolen uutuuksina lentoasemalle on avattu kaksikerroksinen kahvila-ravintola Pier Zero portille 29 Arctic Barin yhteyteen ja porteilla 25-26 sijaitseva entuudestaan tuttu Wine & View -viinibaari on kokenut myös täyden muodonmuutoksen. Uusista liikkeistä pääsin katsastamaan muun muassa MAC:in, Jo Malonen ja Victoria’s Secretin tiloja.
Vaikka kauppojen puolella lentokentän tarjonta on kansainvälistynyt, on Finavia mielestäni lisännyt suomalaisuuden näkymistä etenkin lentokenttäravintoloissa. Nyt syksyllä 2015 Wine & View -viinibaarissa on saatavilla Tastes of Helsinki Airport -lautanen, jolta löytyy herkullinen kokonaisuus kotimaisten pientuottajien parhaimpia herkkuja. Maisteltavana on Mouhijärven Herkkujuuston Punaheidiä ja tyrnikastiketta, ylöjärveläisen Lihajalostamo Veljekset Mattila Oy:n ylikypsää savustettua härän entrecôtea ja paahdettua sipulia, hiittisten Rosalan limppua ja kirjolohenmätiä sekä tuusulalaisen Konditoria ph7:n käsintehtyjä vaahtokarkkeja. Lasillisen kanssa on toki mahdollista maistella muitakin pieniä makupaloja.
Wine & View’ssä ihastutti myös laadukas ja laseittain tarjolla oleva viinivalikoima. Joukosta löytyy maailman huippuviinien vanhoja vuosikertoja (sanoinko jo laseittain), mutta baarissa on myös mahdollista nauttia kuohuviiniä hintaan 6 euroa per kaato. Yllätyksellisesti viinibaarissa on nykyään myös olutta tarjolla hanasta – mieheni viimeinen valttikortti paikanvaihtoon on siis lopullisesti menetetty.
Wine & View tulee ehdottomasti olemaan oma pysähdyspaikkani aina matkalle lähtiessä. Vapise Oak Barrel!
Upouusi Pier Zero oli ravintolana näyttävä kokonaisuus. Kahvila-ravintolassa on tarjolla aamiaista, erilaisia itsetehtyihin leipiin valmistettuja sämpylöitä sekä muita suolaisia ja makeita leivonnaisia. Ravintolan puolella on mahdollista nauttia listalta kolmen ruokalajin kokonaisuus. Ruokien hinta-laatusuhde oli mielestäni tavallista lentokenttätasoa; ihan hyvä punajuuri-vuohenjuustosalaatti maksaa noin 18 euroa. Pier Zeron ruoat ovat myös mahdollista pakata mukaan lentokoneeseen, joka on mielestäni mahtava lisä ravintolalle.
Oma suosikkiannokseni oli jälkiruokalistalta löytyvä mascarponella täytetty donitsipallo, jonka suosittelen ehdottomasti testaamaan, jos päädyt ravintolaan vierailemaan.