Kesapöydässä: tomaatit / At summer table: tomatoes

kahvihetki_suvisurlevif.jpg

 

Ruoka saneli melkein koko lauantaisen hengailuni Cocon luona (ja se oli aika täydellistä). Kävimme jo aamulla kaupassa hakemassa ainekset kokkausta varten ja vahvistimme itseämme espressolla ja pikaisella salaatilla. Olin napannut edellisenä iltana vanhempieni kasvihuoneesta muutaman tomaatin ja toin ne mukanani.

Tomaatit ovat minulle yhtä kuin kesä; syödessä auringon lämmittämää, makeaa ja suussa purskahtelevaa yksilöä, joka tuoksuu vielä köynnökseltä ja aavistuksen maalta, hetki on ihan täydellinen. Tähän aikaan vuodesta ne eivät kaipaa mitään muuta kuin hyvää suolaa, lempeää oliiviöljyä, ehkä rouhittua mustapippuria ja tummanvihreää basilikaa.

Leikkasimme tomaatit rouheasti ihan vaan lohkoiksi salaatin muotoon mutta tomaatit voi myös leikata ohuen ohuiksi viipaleiksi ja syödä ne carpacciona vaikka rucolan, parmesaanilastujen ja sitruunan kera. Samaan tapaan voi valmistaa myös esimerkiksi kesäkurpitsaa, punajuurta, porkkanaa jne. Carpacciohan on yleensä raakaa lihaa tai kalaa mutta mikään ei estä vaihtamasta lihaa kesän nuoriin vihanneksiin tai hedelmiin.

*

Before all the cooking we had espressos and a tomato salad. Fresh tomatoes from the vine, that’s summer to me.

 

tomaattisalaatti1_suvisurlevif_0.jpg

tomaattisalaatti_suvisurlevif.jpg

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.