Aamupalalla + arvonta

image.jpg

 

Yhteistyössä HK

Tässä tulee normaalista poikkeava Aamupalalla-postaus, meinasin nimittäin yhdistää kaksi mukavaa hommaa, eli aamupalasta turisemisen ja arpomisen. Leipäkisailut on kisailtu, ihan ekalle palkintopallille en päässyt vaan meikäläisen meetvurstileipä tuli kakkoseksi, mutta saan silti arpoa aiheeseen sopivasti 3 kappaletta Tefalin voileipägrillejä. Arvonta-aikaa on ensi viikon perjantaihin asti, eli kommentoimalla tähän postaukseen olet tukevasti mukana arvontameiningissä.  

/ Arvonta on päättynyt!

Ja kun nyt kerran aiheessa pyöritään, niin haluaisin uteliaana luonnollisesti tietää, mitä teidän leipienne välistä löytyy? Grillattuna tai ilman, millä juustolla, millä leikkeleellä vai kenties pelkästään kasviksilla?

Olen itse suuri grillattujen voileipien ystävä, ja minusta voileipägrillillä on paras tapa kokkailla kasaan perinteinen grilled cheese sandwich, koska silloin paistamiseen ei kaipaa voita (ainakaan minä en) ja usein grilleissä voi paistella samalla pari leipää, eli kaverille kanssa. Homma myös sujuu käryttä ja nopeasti, saan aina savua aikaiseksi paistinpannulla paistaessani, koska haluan kunnolla ruskistuneen leivän ja kärsimättömänä laitan nupit kaakkoon.

Voileipägrillissä valmistetuista leivistä voisi muuten helposti tehdä brunssiteeman, samalla tavalla kuin esimerkiksi vohveleista. Porukka vaan kokoon, kasa täytteitä pöydälle ja jokainen saa rakentaa oman aamiaisleipänsä kahvin/teen ja tuoremehun kylkeen.

Grillatut voileivät ovat mielestäni myös ihan parasta jääkaapintyhjennysruokaa, olin tänään vanhemmilla (heillä on myös voileipägrilli, hallelujaa!) ja kävin läpi jääkaapin aavistuksen eksentristä tarjontaa aamiasen toivossa. Voileipäni väliin sujahti puolukkahyytelöä, saunapalvia ja juustoa. Hetken huumassa pistin mukaan vielä herneenversoja ja lykkäsin koko homman voileipägrilliin. Ehkä kyse oli nälästä tai lämpimästä aurigonpaisteesta terassilla, mutta leipä maistui paremmalta, kuin mikään muu aikoihin. Tosin täytyy myöntää, että grillatun leivän väliin voi laittaa melkein mitä tahansa juuston kanssa, ja lopputulos on suunmyötäinen. Suosittelen lämpimästi puolukkahyytelöä, tai ihan sokeroitua puolukkahilloa, se toimii hyvin leikkeleen ja juuston kanssa. Myös kylmäsavuporon kanssa!

Selailin voileipien merkeissä myös yhtä Jamie Oliverin kirjoista, jossa hän fiilistelee itsekin voileipägrilliä ja jakaa parin sivun verran vinkkejä. Muutamia täytteitä olivat esimerkiksi perinteiset kinkku+ananas+cheddar, tomaatti+basilika+mozzarella, punasipulipikkelssi+cheddarjuusto ja hiukan kyseenalaisen kuuloinen perunamuusi+kevätsipuli+cheddarjuusto+sinappi. Lisäisin itse omaan listaani brie+kalkkunaleike+puolukka/karpalohillo, kylmäsavulohi+cheddar+punasipuli ja näin keväisesti ujuttaisin kyllä leipien väliin esimerkiksi kevyesti kypsennettyä parsaa, kunnon kourallisen parmesaania ja tuoretta timjamia. Ja leipäpostauksen ehdotellut makukombot toimisivat muuten grillatuissa leivissä myös hyvin!

 

 

 

Kommentit (78)
  1. Ihmettelen kun muun muassa pitsoihin ja lämpimiin voileipiin pistetään aina juustoa , ja vielä juustoa.
    Saman voisi tehdä kastikkeesta suurustamalla. Kastikkeen kun tekee tarpeeksi vahvan (pysyy leivän päällä). Joskus käytän voin asemasta, sivelen ohuelti leivän pintaan ja rakennan sitten täytteet päälle. Liemenä lihaliemen, kasvisliemen, Valkokastikkeen, minkä tahansa maun ja mielikuvan mukaan. Uunissa kun grillaat, ja pistät reilusti (mutta ei kasapäin) niin kastike jää tahnaksi, On köykäisempi vaihto ehto. Olen tehnyt useasti näin eikä moitteita ole tullut.

  2. Paras leipä on itsetehdyt sämpylät uunituoreena ja reilu kerros voita päälle 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *