Arjen mukavat / Right now
Innostun kovasti nyt torireissujen kypsistä vihanneksista ja hedelmistä, kylmästä skumpasta ja tuosta yläkuvan tomaattisalaatista, joka on parhaimmillaan loppukesällä ja jonka resepti löytyi viime vuoden Trendistä. Ohje on lempilapseni: suolainen halloumi, mausteinen ja rapea dukkah, sekä kypsät tomaatit ovat ihan parasta.
En innostu juuri nyt kylpyhuonerempan tekovaiheesta, eli katkaistusta vedestä, taustalla jylläävästä piikkauksesta, varsin mielenkiintoisesta huussijärjestelystä ja siitä, että elämä on hetken aikaa pusseissa, kasseissa ja laatikoissa. Miksi juuri silloin iskee hurja inspiraatio kokkaamiseen, kun vesi on katki? Mutta turha on nurista kun aurinko paistaa ja ne tomaatit voi lohkoa vaikka pihalla.
(Lohko neljälle ihmiselle kilo kypsiä tomaatteja tarpeeksi isoon kulhoon, grillaa tai paista pannulla 1-2 pakettia huuhdottua ja viipaloitua halloumia kullanruskeaksi ja rapeaksi. Valmista dukkah tällä ohjeella. Sopii muuten hyvin moneen muuhunkin kesäsalaattiin.
Sekoita halloumiviipaleet tomaattien joukkoon, lorauta mukaan oliiviöljyä ja sitruunamehua ja ripottele joukkoon sen verran dukkah-maustetta, kuin pidät. Lisää halutessasi salaattiin tuoreita yrttejä, kuten minttua, oreganoa, basilikaa tai timjamia.)
*
I find myself pining over cold bubbly and market vegetable scores. Also thinking of my favorite salad, that consists of the ripest tomatoes, dukkah spice and grilled halloumi.