Crazy plant lady

kasvit_suvisurlevif.jpg

 

Koska en ole saanut sitä haikailemaani pihaa vielä(kään), olen pikkuhiljaa täyttänyt nurkkia kasveilla. Ja neuvoni aina kuolevien huonekasvien omistajille muuten on, että hankkii enemmän kuin yhden kasvin. Yksi ainoa puska jää helposti kastelematta; on helpompi muistaa kun janoisia kamuja on rivissä muutama. Ja jos sekään ei auta, kalenteriin kastelupäivä ylös. Hyvä olisi myös aina kokeilla multaa sormella: kukat saa helposti ylikasteltua jos ei testaile veden tarvetta. 

Meillä parhaiten viihtyvät hiukan paksumpilehtiset ja nahkeat kasvit. Esimerkiksi kiinanruusu ja yrtit saivat samantien tappotuomion kuivan huoneilman takia, jolloin ne olivat hetken päästä täynnä vihannespunkkien (yäk) seittiä. Kukkien suihkuttelu tietysti auttaisi, mutta en ole ikävä kyllä niin ahkera vesipullolla truuttailija. 

Suurin osa omista kasveistani on varsin pieniä, koska olen saanut ne pikkuriikkisinä alkuina äidin kukkamäärästä. Kasviin kiintyy ihan eri tavalla, kun sen kasvattaa kasvattaa pienestä taimesta ihan itse. 

*

Plant love. Since I’ve yet to have my own garden, I am growing one inside. My husband is allergic to cats, so I guess I’m going to be the crazy plant lady instead. 

 

Kommentit (3)
  1. Oi, kyllä!

    Vihannespunkit ovat pysyneet kohtuullisesti kerrostaloasunnostani pois sisältä aikaisempina talvina, kun olen käyttänyt eräänlaisia lannoite-myrkkypuikkoja, joita sai isommista ruokakaupoista. Nyt puikot kuitenkin ovat hävinneet, vaikka luulin, ettei niissä ollut neonikotenoideja.

    Kiinanruusu on viihtynyt, kun kuivatan pyykit sen vieressä. Sattumalta, koska muitakaan paikkoja ei ole ja ikkunan edessä on hyvä ilmanvaihto. Samalla viidakonalku vähän häivyttää telinettä piiloon.

  2. Näyttää tosi kivalle. Täällä myös viherkasvirakkaus syttynyt. Mummolla oli kymmeniä viherkasveja kun olin pieni, haluaisin nyt ne omaan kotiin.

    1. Minä pidän myös perinteisistä viherkasveista. Niitä pitää välillä vaan hiukan metsästellä, tuo kuvassa näkyvä viuhkamainen apostolinmiekka on suosikkini, mutta sitä ei kovin usein näy kaupoissa, kun ei ole enää suosiossa. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *