Grillailua, viiniä ja reseptejä II

 

Matsu_El_Picaro1_Vintae_pieni.jpg

 

Yhteistyössä Vintae

Muistatteko vielä ensimmäisen osan grillailupostaustani? Siellä kyhäiltiin hampurilaisia, duunailtiin salsaa ja juotiin espanjalaisen viinintuottaja Vintaen oivaa Matsu El Picaro punaviiniä. Tässä postauksessa tulevat lisäkkeet viinille ja hampurilaisille. Reseptit ovat helppoja, edullisia kukkarolle ja vielä varsin nopeita toteuttaa, kaikki voi myös tehdä etukäteen valmiiksi. Perunat voi keittää ja pistää marinadiin jääkaappiin, coleslaw tykkää tekeytyä jääkaapissa ja kurkut melkein vaativatkin aikaa, jotta niiden maku syvenee. 

Koska viinisuositus, eli marjainen ja nuorekas Matsu El Picaro tulee tulee Espanjasta, myös nämä lisäkkeet ovat inspiroituneet kevyesti espanjalaisista mauista. Olen paahdettujen manteleiden fani ja ne sopivat coleslawn joukkoon hyvin: erilaiset tekstuurit salaatissa ovat aina hyvä juttu. Innostuin myös hurjasti noista perunavartaista: hiukan suolaiset ja sitruunalta sekä oreganolta maistuvat vartaat ovat, no enemmänkin laveasti välimerelliset kuin espanjalaiset, mutta superherkulliset! 

Jos haluat oikaista, grillatut perunavartaat edellisen postauksen savuiseen paprikamajoneesiin dipattuna ovat hurjan hyvä pikkusyötävä El Picaron kanssa. Lisäksi voi kaapata lautaselle paahdettuja, suolattuja manteleita ja Manchego-juustoa. 

Norexin Viikon viini-sivustolla on muuten esitelty El Picaron tuottajaa, eli espanjalaista Vintaeta, kannattaa tietysti lukaista jos viinit ovat sydäntä lähellä! Pääset lukemaan artikkelin Vintaesta tästä linkistä.

Mainitsin myös edellisessä postauksessa myös Viikon Viinin Facebook-sivusta, josta pääsee tsekkailemaan viinivinkkejä. Keli on tällä hetkellä kuin morsian, on siis suorastaan sääli jököttää sisällä syömässä. Siis viinivinkit talteen ja grili kuumaksi! Tai vähintään lasi viiniä ja koivet ylös viikonlopun kunniaksi.

Matsu El Picaron tuotetiedot niitä kaipaavalle löytyvät Alkon sivuilta, tästä linkistä.

 

Matsu_El_Picaro18_Vintae_pieni.jpg

 

 

Paprikainen coleslaw

1 kerä varhaiskaalia
1 vihreä paprika
1 purkki paahdettuja punaisia paprikoita
1 dl manteleita paahdettuna
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl kapriksia
Suolaa ja mustapippuria rouhittuna, lehtipersiljaa silputtuna

Suikaloi kaali ja vihreä paprika ohuiksi suikaleiksi. Nappaa paahdetut paprikat purkista valumaan, hakkeloi veitsellä suikaleiksi. Sekoita paprikat, kaali ja kaprikset kulhossa yhdessä. Sekoita oliiviöljy ja etikka salaattiin, mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna salaatin tekeytyä kylmässä hetken. Paahda manteleita pannulla, kunnes ne tuoksuvat ja saavat hieman kullanruskeaa väriä. Rouhi manteleita kevyesti ja kaada ne salaattikulhoon. Lisää mukaan vielä kourallinen silputtua lehtipersiljaa, sekoita ja tarjoile. 

 

Matsu_El_Picaro21_Vintae_pieni.jpg

 

 

Pikapikkelöidyt kurkut

1 kurkku
1 sipuli
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
Suolaa
Lehtipersiljaa silputtuna, 1 sitruunan kuori suikaleina

Viipaloi kurkku ohuiksi kolikoiksi ja sipuli ohuen ohuiksi renkaiksi. Kaada etikka ja sokeri kannelliseen astiaan, sekoita kunnes sokeri liukenee. Sekoita mukaan vettä ja nakkaa kurkut sipuleineen kulhoon. Suikaloi mukaan 1 sitruunan keltainen kuori ohuina suiroina, esimerkiksi vihanneskuorijalla. Mausta ripauksella suolaa, anna tekeytyä ainakin tunnin viileässä, mieluiten yön yli. Voit välillä sekoitella tai simppelisti ravistella kurkkuja, katso kuitenkin että kansi on tiukasti kiinni. Ennen tarjoilua revi päälle lehtipersiljaa, myös paahdetut mantelit sopivat kurkkujen päälle.

 

Matsu_El_Picaro16_Vintae_pieni.jpg

 

 

Peruna-oliivivartaat

500 gr kiinteitä perunoita
Purkki vihreitä oliiveja (ei kivellisiä)
1 sitruuna
Oliiviöljyä
Suolaa ja kuivattua oreganoa. lehtipersiljaa tarjoiluun

Vartaisiin käyvät hyvin edellispäivän keitetyt perunat. Jos niitä ei löydy, kuori perunat ja keitä ne melkein kypsiksi. Jos keität perunat muusiksi asti, ne eivät pysy vartaissa. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne kylmässä vedessä ennen käyttöä. Paloittele jäähtyneet perunat muutamaan, suunmukaiseen osaan ja kippaa palaset kulhoon. Lorauta päälle oliiviöljyä, 1 sitruunan mehu, sopivasti kuivattua oreganoa ja suolaa. Pyörittele ja anna maustua hetken. Pujottele perunat vuorotellen vihreiden oliivien kanssa varrastikkuihin. Grillaa kunnes perunat ja oliivit ottavat väriä. Voit repiä lehtipersiljaa kaunistukseksi perunavartaiden päälle ennen tarjoilua. Ripottele myös halutessasi perunoiden päälle vielä sormisuolaa.

 

Matsu_El_Picaro13_Vintae_pieni.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.