Huippukokkien keittiössä / Top Chef Suomi: kaksintaistelu

Topchef1_suvisurlevif.jpg

Topchef2.jpg

Topchef3_suvisurlevif.jpg

Topchef4_suvisurlevif.jpg

Topchef5_suvisurlevif.jpg

Topchef6_suvisurlevif.jpg

Topchef7_suvisurlevif.jpg

Topchef8_suvisurlevif.jpg

 

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Sub / MTV 

Välillä (aina) on ihan hurjan vaikea olla paljastamatta heti jänniä juttuja, joita pääsee tekemään blogin kautta. Pääsin Natan ja Annen lisäksi mukaan Top Chef Suomen kuvauksiin, jotka toteutettiin tällä tuotantokaudella kaksintaistelujen merkeissä. Olin mukana lavasteissa seuraamassa jaksoa 7, jossa mittaa ottivat huippukokit Arto Rastas ja Kira Weckman. Seurasin aamupäivällä molemmat 30 minuutin haasteet, jossa kokit antoivat toisilleen tehtävät ja tekivät omat versionsa annetuista aiheista ja raaka-aineista.

Top Chefin jaksot tulevat Subilta keskiviikkoisin kello 21, ja jos vaikka jostain syystä estyt töllöttimen vierestä, voit katsoa jaksot jälkikäteen Katsomosta. Tällä kaudella kokit siis ottavat ensin parittain mittaa toisistaan, ja jokaisen jakson voittaja pääsee finaaliin mittelemään himoitusta Top Chefin tittelistä. Jos et ole vielä nähnyt jaksoa, en halua pilata jännitystä ja kertoa, kumpi kokki voitti. Kipin kapin katsomaan!

 

Topchef9_suvisurlevif.jpg

Topchef10_suvisurlevif.jpg

 

En ole ikinä ollut televisosarjan kuvauksissa, enkä myöskään huippukokkien keittiössä. Oli hurjan mielenkiintoista seurata, mitä kuvauksissa oikeasti tapahtuu kulissien takana. Minulla ei ole valitettavasti mitään skandaalinkäryisiä paljastuksia kuvauksista, koska 30 minuutin ruokahaasteissa kello laitettiin käymään, kokit tekivät annokset, heittivät samalla huulta ja sitten kisan tuomarit maistelivat, keskustelivat ja antoivat tuomionsa. Ottojakin otettiin uudestaan vain pari kertaa, kaikki työskentelivät kameran edessä varsin saumattomasti.

Se, miten joku pystyy työstämään huikeita annoksia 30 minuutissa tuosta vain, vielä televisiokameroiden ja aavistuksen pelottavien kuvausmiehien ympäröimänä, on minulle henkilökohtaisesti ihan käsittämätöntä. Oli jännittävää seurata, miten Kira ja Arto pystyivät työskentelemään tarkasti paineen alla, samalla kuitenkin pitäen yllä kevyttä keskustelua ja vitsailua, koska muutenhan ohjelma olisi varsin tylsä.

Kuvauksissa oman kameran kanssa piti pysyä ihan hissukseen ja poissa televisiokameroiden, miehien, studiohenkilökunnan, johtojen ja juoksevien kokkien tieltä. Yritin räpsiä nopeasti tapahtuvista vaiheista kuvia samalla, kun kyttäsin johtoja, jotten olisi ollut rähmälläni kameroiden seassa. 

Sain näistä kuvauksista mukaani myös haastetehtävän, eli minun piti kotona toteuttaa toinen näkemistäni haasteista. (Tähän kohtaan hiukan hyperventilaatiota). Kalan ystävänä, ja nyt vielä meren rannalla asustelevana, valitsin toteutettavaksi Kiran cevichen, hänen superkaunis annoksensa näkyy kuvassa alla.

Vielä vähän alempana on kuvassa oma pläjäykseni, aavistuksen ronskimpi ceviche, jonka ohjeen jaan teille muutaman päivän sisällä. Ja täytyy sanoa, että vaikka olin yksin kotona, jännitin ruoan tekemistä jostain syystä ihan hurjasti ja sähläsin keittiössä vielä tavallistakin enemmän. Ja koska olen kotikokki sanan kaikessa mahdollisessa merkityksessä, oma reseptini on vähän simppelimpi. 

 

topchefsuomi_valtterikantanen.jpg

 

Kuvakaappaus ohjelmasta Top Chef: Kaksintaistelu, Jakso 7 / Valokuvaaja Valtteri Kantanen

 

topchef_ceviche1_suvisurlevif.jpg

 

Ceviche à la Suvi. Kohta pukkaa reseptiä, tämän ehtii duunaamaan vaikka vapuksi. Jos mielit cevichen kanssa vappupiknikille, sen paranee olla kylmässä koko ajan ennen syömistä (esimerkiksi jäiden kanssa kylmälaukussa), jottei kala kävele itsestään ulos piknik-korista. 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Komppaan Nataa! 🙂 olipa ihania fiiliskuvia kuvauksista, tykkäsin noista mustavalkokuvien tunnelmasta kauheasti. Ja pääsispä uudelleen TC-kuvauksiin, siellä oli niin kivaa!

    1. Mustavalkokuvat tulivat, koska kuvausten valo oli vähän haastava 🙂 Mutta mustavalkoisuus kyllä välittää tunnelmaa aina kauniisti, pitäisi useammin vetäistä värit pois!

  2. Nata - White Trash Disease
    24.4.2015, 09:27

    sun pitäisi olla itse kokkaamassa tuolla top chefissa! 🙂

    1. Myöhästynyt kiitos kommentista Nata! En kyllä ikinä pystyisi kokkaamaan tv-kameroiden edessä, jo yksi vieras omassa keittiössä johtaa kaiken maailman häsläyksiin ja veitsi-onnettomuuksiin. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *