Kakluunihaaveita / Interior wants

kakluuni_suvisurlevif.jpg

kakluuni1_suvisurlevif.jpg

 

Tässä talossa on joskus ollut ainakin yksi kaakeliuuni olohuoneessa, nyt jäljellä on enää vain puolikas keittiössä, joka on ilmeisesti koottu kasaan myöhemmin, tai sitten puolitettu oudosti. Suden pään muotoinen kaakeli ja muutama koristeellinen laatta löytyivät puutarhan kukkapenkistä, samaten valkoisia kaakeleita on vielä muutama jäljellä ulkorakennuksessa.

Suurin sisustukseen (ja lämmitykseen tietysti, puutalossa kun ollaan) liittyvä haaveeni olisikin hankkia olohuoneeseen perinteinen kaakeliuuni, uunin perustukset ja piippu ovat vielä onneksi paikallaan. Olen katsellut eri valmistajien malleja ja pidän tietysti niistä tyyriimmistä. Eli hetken aikaa joudutaan säästämään, koska mitään modernin näköistä uunia tai budjettiratkaisua en vanhaan taloon hanki. 

Ja jos nyt haaveillaan kunnolla, rahapussi armeliaasti sivuttaen, niin hingun klassikkoja, kuten tätä Chernerin käsinojaista tuolia. Myös Vico Magistrettin Atollo kelpaisi.

 

*

Decor wants right now. This house has had a traditional tile oven but it has been removed during the 70s. We are planning to buy a new one at some point. And as I am always dreaming away, I’d really classic things like this Cherner armchair and Vico Magistretti’s Atollo lamp too. 

 

 

 

Kommentit (1)
  1. Ootko tutkinut esim. Metsänkylän navetan sivut? Heillä on myynnissä purettuja vanhoja kaakeliuuneja. Asiansa osaava uunimuurari kokoaa sen loistoonsa. Sillekin urakalle kertyy kyllä hintaa useampi tuhat euroa, tietty vähän uunista riippuen. Mulla on oma lehmä puoliksi ojassa samaisen ongelman kanssa, tosin se lehmä ei ole vielä oma, mutta sillä on tosi ruma uudisuuni. Turusta löytyy ainakin muurareita. ja siellähän on myös se Wanhan vallankumous tms., sieltä kautta voisi myös löytää vanhan kaunottaren. Jos siis ei ehdottomasti halua uutta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *