Kesäpöydässä: Bellini / At summer table: Bellini

bellini2_suvisurlevif.jpg

 

Valmistimme Cocon kanssa tuoreista persikoista Bellinin, kaikkien kesäcocktailien äidin. Perinteisesti tähän Venetsiasta lähtöisin olevaan cocktailiin käytetään valkoisia, kypsiä persikoita soseutettuna ja italialaista kuohuviinia, Proseccoa. Suomessa törmää hiukan harvemmin valkolihaisiin persikoihin (mutta kyllä niitä löytää kun vaan metsästää!) joten käytimme keltaisia persikoita, jotka käyvät myös mainiosti.

Parhaan lopputuloksen saat kun käytät niin kypsiä persikoita mitä löydät, niitä voi kypsyttää lisää myös ikkunalaudalla. Kylmä syö makeutta joten ylikypsä ja makea hedelmä tuo parhaimman maun. Kuori, poista kivi ja lohko 4-5 persikkaa kulhoon, tästä määrästä riittää sosetta ainakin pullolliseen Proseccoa ja loppu sose maistuu herkulta vaikka aamaisjogurtin kanssa. Soseuta persikat ja jäähdytä se sekä Prosecco kunnolla kylmäksi.

Bellini tehdään yleensä kapeaan, jäähdytettyyn samppanjalasiin, suhde on 1 osa persikkasosetta 2 osaan Proseccoa. Annostele sose lasin pohjalle, kaada kuohuviini perään ja sekoita hellästi lusikalla. Nauti kuumana päivänä, parhaassa seurassa. Jos puutarhasta löytyy yrttejä, niillä voi koristella juoman vaikka koristeet eivät olekaan traditionaalisia.

*

The air was hot and damp – we made cold Bellinis to match the summer scented air.

 

bellini1_suvisurlevif.jpg

bellini3_suvisurlevif.jpg

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.