Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Se on moro!

Päivätöissä on ollut nyt niin kiirettä, etten ole ehtinyt yhtään tänne teidän iloksi. 

Palasin tänään ystävääni ikävöiden tsekkaamaan lomakuvia helmikuulta. Jos nyt kuvailisin meidän Thaimaanmatkaa, niin sana epäuskoinen voisi kuvata sitä hyvin. Lähdimme pimeästä, loskaisesta ja kylmästä kotisuomesta kohti monen tunnin kestävää lentoa. Ilta vaihtui yöhön ja vielä aamuun. Hoipertelimme lentokoneesta trooppiseen ilmastoon yliväsyneinä mutta sitäkin hilpeämpinä. Maj minulle kuvaili jo etukäteen Thaimaan kuumuutta ja kosteutta, mutta se iski kirjaimellisesti kasvoihin heti ensi metreillä. 

Minulla on ollut tässä aika paljon kaikenlaista ja tämä loma Thaimaan rennossa ilmapiirissä osui juuri oikeaan hetkeen. Takataskussa on monta muistoa, erityisesti mieleeni jäi tuo aamupala, bileilta Changin baarissa, öinen rantakävely ja uskomaton viidakko, jonne kiipesimme ystäväni kanssa. Siellä tunsin itseni maailman pienimmäksi ihmiseksi. Thaimaassa kaikki tuntui vähän hassulta ja liian suurelta. Palmut olivat jättiläisiä, liskot venyneet pituutta, sammakot kovaäänisiä ja ihmiset liiankin mukavia.

Jos siis Thaimaa ja Krabi on mielessä, niin suosittelen suuntaamaan Phra Nang Lagooniin, josta löytyy tämä upea paikka jättiläispalmuineen ja laguuneineen. Rankka reissu, mutta ehdottomasti kapuamisen arvoinen. 

Sipsit ja vesikanisteri reppuun ja matkaan:

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Olen ihan hulluna hedelmiin!

Aloitankin aamuni usein hedelmälautasella. Arkipäivinä ehdin syömään vasta töissä sähköpostien ääressä, mutta joka viikonloppu pyrin rauhoittamaan aamut ja istumaan pitkään aamupalapöydässä sekä panostamaan aamiaiseen.

Näin kesän korvilla tai oikeastaan ihan koko vuoden pyrin syömään kaikenlaista sellaista, jotka antavat vähän väriä iholle. Porkkanoita kuluu viikossa monia ja nyt olen hurahtanut myös papaijaan, jonka tiedetään myös sisältävän beetakaroteenia. Suomen hedelmät eivät vedä vertoja Thaimaan tarjontaan, mutta muistuttavat edelleen meidän ihanasta lomasta tropiikissa. Aurinkoa palvovalle suosittelen myös spirulinaa, joka valmistelee ihosi aurinkoon aurinkokapselien tapaan. Oma tutkimukseni on osoittanut, etten spirulinan ansioista pala niin helposti ja rusketus tuntuu pysyvän paremmin. Tällä hetkellä vetelen Terranovan Multinutrient Complex -kapseleita, joita suosittelen suuresti. Sisältävän huiman määrän kaikenlaisia tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, myös sitä spirulinaa.

 

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Wohoo! Kesä on täällä sanoisin näin. Ajattelin kerätä tähän postaukseen puutarhajuttuja, joita toivoitte.

 

Liuskekivet ovat olennainen osa tämän talon pihaa ja puutarhaa. Minä pidän niin mustasta sorasta niiden ympärillä, kuin myös nurmikkosaumoista. Tosin jälkimmäinen vähän haasteellisempi nurmikonleikkuun kannalta. 

 

Pihan perältä löytyy minun silmäteräni, jota olen aika paljon nysvännyt. Jälkikäteen ajateltuna, en laittaisi noin paljon koristekiviä (kallista) vaan ehkä sora olisi riittänyt. Pohjatöiden tulee olla myös hyvin huolellista työtä, jotta rikkaruohot eivät valtaa. Laitoin suodatinkangasta kaksikerrosta kivien alle.

 

 

 

 

Jos jotain olen oppinut ison pihan omistajana niin jotain kasvien ja kukkien sijoittelusta ainakin. Suuret linjat näyttävät paremmalta kuin pieni piiperrys siellä täällä. Esimerkkinä, kun istutat tulppaaneja niin laita ne yhteen röykkiöön, ei sinne tänne. Kokonaisuudesta tulee vaikuttavampi ja selkeämpi - katso kuvan valkoisia tulppaaneja! Vastakohdat täydentävät toisiaan. Valkoiset kukat tulevat kauniisti esille mustasta katemurskeesta. Tai suurilehtiset kasvit sopivat hyvin heinien ja muiden suippolehtisten kanssa yhteen. Keväällä kukkapenkkeihin pudonneet lehdet kannattaa jättää sinne ja ripotella uutta multaa päälle - piha siistiytyy kertaheitolla!

Suuren pihan kanssa saattaa mennä helposti hermot ja järki kaiken sen työmäärän kanssa. Suunnittele muutoksia jo talvella ja keskity mielummin yhteen osaan pihassa, johon haluat muutosta tai panostaa. Aika monen rikkaruohon ja keskeneräisyyden kanssa pitää vaan oppia elämään - Suomen kesästä tulee nauttia, koska se on jäätävän lyhyt. 

Syö ulkona mahdollisimman usein!Tänä kesänä ajattelin myös tuoda eksoottisia huonekasveja enemmän ulos ja tuoda vähän etelän tuulahdusta ja tunnelmaa niiden avulla. Isosiskoni on onnistunut kasvattamaan banaanipuun, sellaisen jos löytäisin. 

Kesä tuo paljon muutoksia ja uusia juttuja, kerron niistä pian! Olen myös päässyt suunnittelemaan erään omakotitalon takapihan kokonaisuudessaan! Työt ovat nyt kovassa vauhdissa ja aika pian pääsen paikan päälle raportoimaan suunnitelmista teillekin. E n  m a l t a  o d o t t a a ! !

 

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Tyylivinkki miehille from Coco on Vimeo.

Ihanaa iltaa!

Vietin erään illan Stockmannilla ja tutustuin kevään juhlamuotiin. Värikkäiden pukujen lomasta poimin tämän kivan idean, jota en ollut aiemmin hoksannutkaan. Pyysin Jarkko Valteeta kännykkäkamerani eteen ja tällä videolla hän kertoo tästä lisää näppärästä tyylivinkistä. 

Kuplivaa viikonloppua!

x

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

Suosin mekkoja ja housupukuja. Tuntuu siltä, että olen nykyään mielikuvitukseton keksimään asuja ja viihdyn maailman eniten yksinkertaisissa kokonaisuuksissa. Nyt kiehtoo erikoiset materiaalit, minun housupukuni on kevyttä laskostettua kangasta. Olen käynyt tässä asussa iltabailuissa ja ihan arki-iltana kaupungissa pyörähtämässä. Sopii siis arkeen ja juhlaan, asusteet määräävät onko juhla vai arki. Toisaalta... "Dress like you are going somewhere better later!" 

On muutenkin tosi ok käyttää arkena juhlamekkoja, housuja, iltalaukkuja ja kenkiä. Kun ne kaapin kauneimmat kengät yhdistää arkisiin farkkuihin, tai sen juhlamekon päälle pukee rennon villapaidan niin kokonaisuus on täydellinen, etkä näytä siltä, että yrittäisit liikaa.  

/outfit: jumpsuit, cardigan and sunnies from Gina Tricot. Shoes from Zara 

Kuvat: Suvi Kesäläinen  

 

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Ylös ja ulos.

Ilmaiset kimput odottavat tuolla ulkona. Puissa on nyt suloisen kauniita pieniä lehtiä ja ne näyttävät maljakossa kuin pieniltä kukkasilta. Minä suosin tällä hetkelle suuria maljakoita ja vaahteranoksia.

Ihanaa sadepäivää!

x

/decorating with maple braches... bring them inside!

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Vastaus kysymykseen on: et mitenkään. Mutta!

Minulla on pari kikkaa joilla voit huijata itseäsi. Tärkeintä on keskittyä eteiseen. Sinne saapuu aina ensimmäisenä ja se määrittelee millä fiiliksillä saavut kotiin. Lisäksi eteiset ovat kompakteja tiloja, jotka on helppo siivota nopeasti. Kaiken a ja o on siis pitää eteinen aina fiininä. Eteisen jälkeen et todennäköisesti enää keskity ympärillä vallitsevaan sotkuun vaan rullaat vaan eteenpäin, koska se kiire.

  Jos mahdollista niin eteisen jälkeen yritän keskittyä kylpyhuoneeseen ja keittiöön. Mukavalta tuntuvassa kodissa ensiarvoisen tärkeää on myös tuoksut. Osta mahdollisuuksien mukaan luksustuoksukynttilöitä ja polta niitä usein, myös kesällä. Varsinkin ruoanvalmistuksen jälkeen on kiva puhdistaa huoneen tuoksua tuoksukynttilöillä. Tämän hetken suosikkini ovat Skandinavisk:in kynttilät, joiden tuoksut ovat aina onnistuneita! 

Kaikki muutkin näppärät siivousvinkit otetaan ilolla vastaan!

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

" When my children remember their childhood, I want only for them to remember that their Mother gave it her all. She worried too much, she failed at times and she did not always get it right... but she tried her hardest to teach them about kindness, love, compassion and honesty. Even if she had to learn it from her own mistakes she loved them enough to keep going, even when things seemed hopeless, even when life knocked her down. I want them remember me as the Woman who always got back up. "

Näin äitienpäivän jälkimainingeissa pysähdyin alkuviikosta tähän tekstiin, se kosketti kovin. Seuraan muutenkin paljon tätä instatiliä, josta saan toisinaan paljonkin irti ja voimaa.

Suuret kiitokset muuten viime postauksen kommenteista, sain niistä tosi paljon ideoita ja hyvää mieltä! Huomasin, että teitä kiinnostaa paljon arkiset postaukset ja minun kuulumiset. Ajatuksissani on tehdä teille videopostaus arkipäivästäni, tietysti minun omalla tyylilläni. Olkaahan kuulolla!

Nyt toivotan teille kauniita unia, palaan linjoille mahdollisimman pian. 
x

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Nyt on tilaisuus esittää toivoita tulevista postauksista!

Mitä te toivoisitte, entä mitä voisi olla vähemmän? Haluisitko jostain tietytystä sisustusaiheesta juttuja, vai naposteleeko ruoka-aiheiset jutut enemmän? Kiinnostaako hyvinvointi ja vähän syvällisemmät postaukset? Asukuvat tai kotiesittelyt? Haluaisitteko kuulla enemmän elämästäni, työstä tai lapsista?

Kommenttiboxi on nyt teidän!

Arvon vastanneiden kesken pienen laatikollisen luonnonkosmetiikkaa ja herkkuja. Joten hit me!

/now it's your time to make some wishes! Let me know what you want to read or/and get inspired by me. Thanks!

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

Ai että.

Ihana fiilis. Koti on niin lämmin auringosta ja se edelleen lämmittää minua, joka tuli juuri suihkusta ja istuu nyt yöpuku päällä takkahuoneessa Tom Yum keitto kourassa. Iho tuoksuu kookosrasvalta ja hiukset putipuhtailta. Jalassa loistaa uudet tossut, jotka ostin Jutalta tänään. Kannoin hetki sitten unisen tyttäreni sänkyyn, päälle oli jo puettu puhdas valkoinen vielä vähän suuri t-paita. Pienet valkoiset hennot hiukset sykkyrässä hän sinne sänkyyn kellahti. Nukkuvat lapset = kauneinta.

Tiedättekös mistä muuten tietää, että on tullut vanhaksi? Siitä, kun nukahdat illalla sohvalle ja olet herättyäsi edelleen siinä. Miten ihanaa lapsena olikaan, kun joku oli aina kantamassa sinut parempaan paikkaan.

Tai vaikka miten ihanaa se olikaan mennä lapsena nukkumaan, kun äiti oli vaihtanut valmiiksi puhtaat lakanat - se tuoksu on edelleen niin tuttu ja turvallinen.

Niin paljon asioita, jotka edelleen näin aikuisiällä muistuttavat lapsuudesta ja saavat hyvälle mielelle. Olemme niin onnekkaita, meillä joilla on tälläisiä muistoja äideistä.

Hyvää yötä ja leppoisaa huomista Äitienpäivää mamat!

x

/fast food and chillin' all by my self

 

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

Muistakaahan suunnistaa huomenna Turun VPK:n talolle (Eskelinkatu 5)

Tällä viikolla Turussa vietetään Design Festivalia ja huomenna lauantaina järjestetään Uuden Muotoilun Kevätmarket ja minä olen menossa kimpsujen ja kampsujeni kanssa designkirppikselle klo 11-17. Nopeet syövät hitaat, eli kannattaa olla ajoissa paikalla. Myyn sitä sun tätä, tavoitteena on karsia vaatekaappiani runsaalla kädellä kerrankin, kun on siihen oiva tilaisuus.

Kevätmarket VPK:n talolla 7.5. klo 11-17. Welcoooome!

x

 

 

Share

Ladataan...
Coco Sweet Dreams

 

 

 

Hei ja hyvää iltaa!

Olen käynyt vähän kalassa. Onnettomasta saaliista huolimatta on se ilmoja pidellyt ja mieli hyvin aurinkoinen. Mikäs se täällä mökillä ollessa. 

Jäätävästi kaikenlaista tekemistä, odotan jo innolla, että pääsen paremmin blogin pariin. Sillä välin minut löytää Snapchatista nimellä: dreamscoco ja Instagramista: hennailo

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

x

Share

Pages