Keveydestä

 

Näin viime yönä unta päivällisestä, joka osoittautui katastrofiksi. 

Unessa pöytä oli täynnä tutunnäköisiä ihmisiä, joille kokkasin vietnamilaisia ruokia. Olin uurastanut monta tuntia ruoan kimpussa ja olin näennäisen tyytyväinen, kunnes ensimmäinen henkilö pöydässä avasi suunsa ja kommentoi, ettei mikään ruokalajeista oikeastaan maistunut yhtään miltään.

Sen jälkeen kaikki ruokailijat rohkaistuivat ja yhtyivät kommenttiin, käyden läpi jokaisen ruokalajin miettien, mikä niissä oikein mätti. Heräsin ennen, kun lopullinen tuomio mitäänsanomattomuuden syystä annettiin.

Höhlä uneni johtui ainakin osaksi siitä, että tällä viikolla Lilyssä käytiin monessakin blogissa tarpeellista keskustelua siitä, missä suhteessa aihepiirejä nostetaan etusivulla ylös. En ollut ehtinyt uppoutumaan blogimaailmaan kunnolla pariin viikkoon ja poskeni alkoivat kuumottaa ikävästi, koska olin juuri blogannut lumikelloista, kun huomasin postaukset hiukan painavamman sisällön tuomisesta esiin. 

Keskustelun tarkoitus ei ollut leimata blogeja tai tehdä vastakkainasetteluja, vaan peräänkuuluttaa monipuolista sisältöä. Se sai minut silti miettimään oman blogini sisältöä siinä määrin, että kävin läpi aihetta vielä unessani. 

Kun joku kysyy, mistä bloggaan, vastaan yleensä ympäripyöreästi, no semmosta naishömppää. En kuitenkaan taida olla ihan sinut itse antamani hömppäleiman kanssa, vaikka tiedostan itsekin käsitteleväni lähinnä kevyitä, tietyllä tapaa turvallisia aiheita. 

Olen varovainen kirjoittaessani blogiani. Käyn läpi minua kunnolla koskettavat keskustelut läpi läheisteni kanssa ja blogiin pääsee lähinnä arkipäiväisiä pintaraapaisuja. Olen myös kehno käymään julkista keskustelua. Osaksi siksi, että olen luonteeltani arka ja jään mielelläni tarkkailemaan taka-alalle, niin internetissä kuin kasvokkain, isossa porukassa käytävissä keskusteluissa. Tämä on muuten syy siihen, miksi valokuvaus on niin luontevaa itselleni: pidän taka-alalla häilymisestä ja hiljaisesta osallistumisesta. 

Nämä keskustelut ovat hyviä yleisellä tasolla, mutta ainakin itse koen ne rakentaviksi myös henkilökohtaisesti. Ehkä, toivottavasti uskaltaudun itse ulos pinttyneistä tavoistani, osallistun enemmän keskusteluun ja kirjoitan, sekä kuvaan rohkeammin. Varovaisuus on inhimillistä, mutta pidemmän päälle mitäänsanomattomuus puuduttaa.

Kuvan sitruuna ei liity tapaukseen, mutta koska kevät.

 

 

Kommentit

Tuuliverho (Ei varmistettu)

Hei! Löydin tämän blogin vasta hiljattain Samujin Fb-sivun kuvan kautta. En tiedä mistä keskustelusta on kyse enkä seuraa kovin montaa blogia, mutta tämän blogin juttuja olen katsellut koska pidän näistä kuvista ja niiden rauhallisesta konstailemattomasta estetiikasta.

Patsuli (Ei varmistettu)

Blogisi ei mielestäni ole pintapuolista naishömppää vaan kaunista tiivistettyä havainnointia elämästä ja ympäristöstä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Rooma-kuvasarja mm. oli todella kaunis. Ruokaohjeesi ovat myös erittäin inspiroivia, hienostuneita mutta tarpeeksi yksinkertaisia.
Olen seurannut blogiasi jo pari vuotta, toivottavasti et muuta tyyliäsi!

Emma Wilde (Ei varmistettu) http://thewildethings.com

Suvi, blogisi on todella kaunis, eikä todellakaan mitään "kevyttä naishömppää". En ole seurannut keskustelua, sillä oma blogini ei ole Lilyssä, mutta mielestäni kaikenlaiselle sisälölle täytyy olla sijaa. Se, että joku ei tunne luontevaksi repiä sydäntään auki ja räjäyttää aivojaan blogiinsa täytyy myös suoda. Jos haluat kirjoittaa/kuvata lumikelloja, tee niin. Lukijat arvostavat sinua varmasti juuri sen takia. Blogisi on mielestäni aika ainutlaatuinen, en ole törmännyt mihinkään samanlaiseen. Olet ihan järkkyttävän taitava kuvaaja. Itse käyn blogissani ehkä aavistuksen enemmän läpi omia tunteitani ja elämäntapahtumiani, mutta minustakaan ei tunnu luontevalta olla niistä täällä virtuaalisessa "kakkoselämässä" suuna päänä. Toki ei ehkä kannata tarjota yksinomaan pintaraapaisua, sillä se voi tuntua lukijoista todella etäiseltä, mutta ei täällä tarvitse mielestäni henkilökohtaisista asioista liikaa puhua. Keep up the good work!

annam_
anna k.

Tämä oli hyvä teksti ja pystyin samaistumaan moniin ajatuksiisi. Olin juuri kirjoittamassa tästä samasta aiheesta, joten lainasin pätkän tekstiäsi jutussani, toivottavasti ei haittaa! :) En itse sanoisi, että blogisi on naishömppää, vaan näen kuvissasi enemmänkin syvyyttä.

Laura T.
M O L

Olipa kauniisti kirjoitettu Suvi, kiitos tästä.

Komppaan Emma Wildeä: ei kaikkien tarvitse räjäytellä aivojaan tekstiksi. Ei yksikään ole toistaan parempi - erilainen vain. Mutta ei parempi.

 

kateliini (Ei varmistettu)

Kun aloin lukea tekstiäsi, teki mieli kommentoida jo ennen loppuun pääsemistä, että älä vain muuta tyyliäsi! Se on kuin raikas tuulahdus kaikkien muiden blogien keskellä. Tulen tänne, kun haluan rauhoittua luontokuvia katsellen ja nautiskella ruokakuvien kauneudesta. On ihanaa, että se on irrallaan poliittisesta ja yhteiskunnallisesta keskustelusta. Itselleni se on ollu syy seurata tätä blogia, enkä ole kyllä ikinä laskenut tätä miksikään pelkäksi naishömpäksi ;)

Toivon, että nuo yhteiskunnalliset keskustelut pysyvät täältä poissa jatkossakin, varsinkin jos niihin osallistuminen ei tunnu sinusta luontevalta.

Ei tarvitse olla jokaiselle jotakin ja tarjota täydellistä sekamelskaa kaikkea, on kiva, että löytyy tälläinen blogi, joka on keskittynyt täydellisten kauniiden kuvien ympärille. :)

Kivaa kevättä ja aurinkoa sinulle!

mmminni (Ei varmistettu)

Hei!
Löysin blogisi ihan vähän aikaa sitten ja se nousi heti suosikkiblogeihini!
Olen niitä lukijoita, jotka kaipavaat enemmän yhteiskunnallista keskustelua lukulistalleen. Silti pidän tästä blogista todella paljon! Blogisi on mielestäni todella aito ja piristävä. Kuvasi ovat kauniita ja mielenkiintoisia, eivät missään nimessä mitenkään pinnallisia tai jonninjoutavia.
Kiitos kauniista blogistasi ja hyvää kevättä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos viehättävästä blogistasi, sille on ehdottamasti tilausta ihan sellaisenaan, sillä estetiikka on kaikkea paitsi hömppää. Ylipäätään mitään asiaa ei mielestäni kannattaisi vähätellä hömpäksi, sillä joskus (näennäisestä) pienet asiat voivat olla isoja asioita. Minusta sinun blogisi muistuttaa siitä, miten ihmeellistä – siis oikeasti koko ymmärryksen ylittävän ihmeellistä – elämä onkaan. Että miten luonnossa on esimerkiksi sen värinen ja sen näköinen ja sen makuinen juttu kuin sitruuna, ja miten ei tavoin ihminen keksii sitruunaa hyödyntää. Sitruunasta on silmän iloksi, ravinnoksi, vivahteeksi, makunystyröiden kiusoittelijaksi.. ei sitä arjen laput silmillään aina tajua, miten mieltä ylevöittvä vaikutus (esimerkiksi) sitruunalla voi olla! Hah :D

Helmi K
sivulauseita

Minulle blogisi on alusta alkaen ollut kuin satu, ihmeellinen ja kaunis. Hassua, mutta en ole edes ajatellut sen olevan ihan tästä elämästä ja maailmasta vaikka samalla sillä on myös kokoajan ollut hyvin vahvat juuret kodissanne, Turussa, ja ihan arjessakin, ruokien kautta ja muutenkin.

Varovaisuutesi on näkynyt siinä ettet tosiaan "paljasta" henkilökohtaisuuksia mutta se on minusta enemmän kuin ok, kuten joku täällä sanoi, kuvasi puhuvat niin kirkkaasti, kertovat niin paljon. Ja ihanalla tavalla, siten että niistä saa ja voi jokainen löytää sen mikä juuri itseä koskettaa, mikä osuu ja miksi.

ps. Hömppä sana ei koskaan tulisi blogistasi mieleen, vaikka ei siinäkään mitään pahaa/huonoa olisi. Kuten täällä on keskusteltu, mitä enemmän sävyjä, sen parempi. Ja koska itse haean blogeilta sisältöä, värejä, säröjä ja tunnetta, on sinun blogisi ihan kultaa.

Kaikki mitä aioin tähän kirjoittaa sanottiin jo yllä! Sanompa vaan lyhyesti siis, että itse tulen blogiisi nimenomaan nauttimaan vähäeleisyydestä, rauhallisesta tunnelmasta ja kauneudesta. Vähäeleisyys on joskus sitä kaikista puhuttelevinta tässä informaatiota puskevassa maailmassa. Keskusteluissa on painotettu sitä monipuolisuutta ja mielestäni sinun blogisi on yksi hieno esimerkkki monimuotoisuudesta. Tämä on ihan oma pieni kukkien täyteinen maailmansa, ei mikään tusinablogi.

Vilma Anni (Ei varmistettu)

Blogisi on ihana juuri sellaisena kun on! Kukkia, ruokaa, sisustusta ja kauniita kuvia. Kaikki sellaisia asioita joita ainakin minä rakastan. <3

Maian (Ei varmistettu)

Suvi, sinulla on harvinaisen ihastuttava blogi. Kuvissa ja resepteissä on aina jokin virkistävä oma ajatus, huomaan ajattelevani: " Haa, miten mainio idea!" ja: "Kuinka en ole koskaan tajunnut kokeilla/ajatella/katsoa tuota _noin_?" Ilahdutat meitä kaikkia, juuri näin!

Suvi sur le vif

Painelin teille kaikille (isoja) sydämiä ja vastaan näin yhteisesti. Sydämellinen kiitos jokaiselle kommentoijalle, henkilökohtaisempien postausten parasta antia ovat kommentit, jotka koskettavat ihan hurjasti - kiitos!

Vertailu on varsin tarpeetonta, kun puhutaan lähinnä erilaisista tyyleistä, silti sorrun siihen varsin helposti omalla kohdallani. Ja en aio muuttaa blogiani ja tyyliäni radikaalisti, mutta aion haastaa itseäni pikkuhiljaa enemmän. Kommentoimaan, keskustelemaan ja tarttumaan aiheisiin, jotka vievät pois sieltä peruskaurasta, omalta mukavuusalueelta. 

 

Jyyli
Spice 'n' Shine

Mä aloin lukemaan sun blogia kauniiden kuvien ja huokuvan keveyden takia. Tämä on mun pakopaikka arjesta keskelle kauneutta, keveyttä ja hyvää oloa. Sun blogi ei ole mitäänsanomaton, se on hyvän mielen ja inspiraation paikka, jonne sukellan, kun haluan unohtaa ympäröivän, sateisen arjen. :)

Kommentoi