Lasissa juuri nyt / Cold brew coffee

 

Vinkkasin heinäkuun Trendin ruokapalstalla nyt kovasti pinnalla olevasta cold brew-kahvista. Viime vuonna uutin jääkaapin kautta jääteetä, nyt harrastan samaa kahvin kanssa.

Kahvinpurut ja kylmä vesi siis sekoitetaan korkeassa lasipurkissa tai kannussa ja laitetaan hitaasti muhimaan yön yli jääkaappiin. Pressopannulla homma onnistuu helposti, mutta minä yleensä siivilöin kannussa olevan valmiin kahvin suodatinpaperin läpi kannelliseen astiaan ja jääkahvin pohja on valmis. 

Cold brew-kahvi on siitä kätevä, että jo valmiiksi kylmä kahvi ei sulata jääpaloja ja kahvia yhdeksi vetiseksi, isoksi lasilliseksi. Kylmään veteen uutettu kahvi on myös maultaan mietoa ja makeaa, eli tervasumppia ei tarvitse pelätä.

Tunnustettakoon, että minä en yleensä edes lisää cold brew-menetelmällä tehtyyn kahviin jäitä, koska mukin sisällön lämpenemistä ei tarvitse miettiä. 

*

Things to get excited right now: cold brew coffee, reading books in the sunny garden and having my coffee from a glass like in the Southern Europe.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi, paljonko niitä kahvinporoja siis laitetaan? Kokeilin tehdä mutta siitä tuli kamalan kitkerää :'D

Suvi sur le vif

No voihan samperi! Mitä kahvia käytit? Kahvin paahtoaste vaikuttaa myös lopputulokseen, eli vaaleapaahtoinen tekee kitkerämpää. Teen oman kahvini yleensä tummapaahtoisesta ja käytän sitä n. 4-5 rkl puoleen litraan.

Kommentoi