Lasissa juuri nyt / Cold brew coffee

trendiheina_suvisurlevif.jpg

 

Vinkkasin heinäkuun Trendin ruokapalstalla nyt kovasti pinnalla olevasta cold brew-kahvista. Viime vuonna uutin jääkaapin kautta jääteetä, nyt harrastan samaa kahvin kanssa.

Kahvinpurut ja kylmä vesi siis sekoitetaan korkeassa lasipurkissa tai kannussa ja laitetaan hitaasti muhimaan yön yli jääkaappiin. Pressopannulla homma onnistuu helposti, mutta minä yleensä siivilöin kannussa olevan valmiin kahvin suodatinpaperin läpi kannelliseen astiaan ja jääkahvin pohja on valmis. 

Cold brew-kahvi on siitä kätevä, että jo valmiiksi kylmä kahvi ei sulata jääpaloja ja kahvia yhdeksi vetiseksi, isoksi lasilliseksi. Kylmään veteen uutettu kahvi on myös maultaan mietoa ja makeaa, eli tervasumppia ei tarvitse pelätä.

Tunnustettakoon, että minä en yleensä edes lisää cold brew-menetelmällä tehtyyn kahviin jäitä, koska mukin sisällön lämpenemistä ei tarvitse miettiä. 

*

Things to get excited right now: cold brew coffee, reading books in the sunny garden and having my coffee from a glass like in the Southern Europe.

koti ruoka-ja-juoma sisustus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.