Lempinurkka / My favorite nook

 

Rakastan tätä asuntoa mutta siinä on yksi puute jonka tajuan aina kun ilmat alkavat keväällä lämmetä. Meillä ei ole parveketta. Tottakai haluaisin pienen keitaan jossa ottaa aurinkoa, syödä lämpimässä kesäillassa ja kasvattaa tuoksuvaa rosmariinia. Vaikka totuuden nimissä inhoan kuumuutta ja en ole ikinä onnistunut kasvattamaan rosmariinia. Mutta silti haluaisin edes pienen palan kuvitelmaani.

Turvauduin toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon ja raahasimme varastossa olleen pyöreän pöydän ikkunan eteen, kasasin eriparituolit sen kaveriksi ja poimin vihreää maljakoihin. Ja kyllähän tuossa kelpaa istua ja fiilistellä hämärtyvää iltaa, kaupungin vilinää ja kaunista valoa, tuomen oksan kutitellessa korvaa ja tuoksuessa nenään. Aion tässä lähiaikoina poimia ison kimpun tuoksuvia sireenejä ja asettaa ne ikkunalaudalle, dipata leipää oliiviöljyyn ja juoda ehkä liikaa kylmää roseeta.

Voisin juoda viinini ja syödä leipäni tietysti ilman tätä nurkkausta mutta se tietty tunnelma ja nostalgia josta suorastaan humaltuu - se vaan on kaikkein tärkeintä.

*

My favorite place right now is by the window. You know, when the warm summer nights are coming through the window and you have some cold rosé and a good feeling in your head.

Kommentit

Jenni S.

Ehkä maailman rauhallisin nurkkaus. Ihana ja tosiaan nostalginen, täynnä tunnelmaa. <3

Suvi sur le vif

Täytyy vaan ylläpitää tuota oksakokoelmaa että naapureiden uteliaisuus pysyy kurissa:) Ja tunnelma pysyy kohdillaan. Olisi aika ihanaa jos ikkunalaudalla olisi yrttitarha mutta omat yrttini ovat aika kitukasvuisia joten he eivät aivan muodosta sitä keidasta.

Liivia (Ei varmistettu)

Minäkin rakastaisin tuota asuntoa, mutta ymmärrän parvekaipuun. Minullakin taitaa olla parvekekaipuu, piha ei ole sama, se on minulle jotenkin liikaa, hallitsematon, liian aikaa vievä.
Mutta onneksi on tuollaisella asunnolla arvoisensa asuja. Kertakaikkisen kaunista!

Suvi sur le vif

Minä taidan kyllä haaveilla siitä omasta pihasta - mut mut näin kaupungissa parveke vanhassa talossa toisi sellaisen 'eteläeurooppalaisen' fiiliksen jota kyllä halajan. Mut nurkalla mennään. Ja kiitos ihanasta kommentistasi Liivia:)

Liv
Päiväuniaika

Niiiiiiiin kaunista, mutta minäkin ymmärrän parvekekaipuun. :) 

Suvi sur le vif

Niin, pää täytyy pistää ulos ikkunasta jotta saa kunnolla sen ulkofiiliksen mikä parvekkeella on. Joskin tähän voisi tietysti todeta että ihan uloskin voisin mennä fiilistelemään. Onhan tämä kerran ihana kaupunki.

Cosy home

Ja mä rakastan kanssa teidän kotia ja sun ihanaakin ihanampia kuvia! Tunnelma välittyi täysin, voin niin kuvitella kuinka tuossa voisi nautiskellen istuskella. Ymmärrän kanssa sun parvekekaipuun, sillä itseäni vaivaa sama. Ajattelin koittaa lievittää kesällä niin, että avaan olkkarin erkkerin ikkunat ja leikin parveketta, tai ehkä kuvittelen olevani Pariisissa. :)

Suvi sur le vif

Me just kans mietittiin että saisiko noita ikkunoita auki kaikki kerralla. Ja ah ja voi teidän erkkeriä, sellainen kyllä kelpais!

Uusi Aamu/uusiaamu.blogspot.com (Ei varmistettu)

Sun kuvien perusteella kotiasi on helppo rakastaa. Se rakkaus välittyy tänne asti. Ymmärrän myös tuon parvekekaipuun, vaikka itseltä puutarhamaata löytyykin. Ehkä takana on Liivian kanssa samanmoiset ajatukset. Niin ja mielestäni parvekkeissa on tietynlainen tunnelma :)

Suvi sur le vif

Tässä talossa asuminen on tehnyt hiukan ikävät temput: en enää haluaisi asua missään muussa kuin vanhassa talossa, tunnelma on niin erilainen. Ja myönnetään että jos on asunnossa kauniit raamit niin sisustuksen ei tartte olla niin kohdillaan kuten meillä ei aina ole.. :)

Helmi K
sivulauseita

Nurkkaus on täydellinen. Ihana. Niin kuin täällä aina.

Suvi sur le vif

Ihana Helmi:) Odottelen jo sitä loppukesän hämäryyttä jotta saisin laitettua jonkinmoista tunnelmavalaistusta tuohon. Vaikka kamalaa sanoa että odottaa loppukesää kun nyt kesä on vasta puhkeamassa. Menen aina hiukan edelle kuvitelmissa.

Rebecca / Sanctuary (Ei varmistettu)

Aivan mielettömän kaunis parvekkeen korvike &amp; kuva itsessään!

Suvi sur le vif

Kiitos kuvakehusta! Olin kotosalla koko päivän ja vaanin just sopivaa valoa; yllättävän hankalaa kuvata kesällä kun meillä on sisällä aika hämärää ja vastavalo ei näin oikein toimi kun ikkuna vaan palaa puhki vaikka mitä temppuja tekis.

Maiju/platefuloflove (Ei varmistettu)

Aivan mielettömän ihana kuva. Todella tunnelmallinen. Ja nurkkaus on kyllä paras mahdollinen parvekkeen korvaaja. Täällä kärsitään samasta ongelmasta, mutta nyt kärsin vielä enemmän yhtä ihanan korvaavan nurkkauksen puutteesta. :)

k- s . (Ei varmistettu)

Noi lattiat on huippu kauniit. Mulle tuli lattia-kateus :) Me maalattiin valkoisiksi, koska hiominen ja vahaus olisi ollut niin kallista ja aikaa vievää, mut vitsi noi on kyllä upeet.
x

Suvi sur le vif

Minä sutaisisin lattiat ihan heti nyt valkoisiksi jos vaan saisin, ikävä kyllä näihin ei saa koskea:) Valkoisista lattioista tulisi niin huikaiseva valo..

Lotta Hki (Ei varmistettu)

Tutustuin ekaa kertaa blogiisi. Tosi kauniita kuvia. Sommittelut just eikä melkein. :)

Suvi sur le vif

No kiitos kaunis Lotta vaikka sommittelut täällä taitaa olla aina 'vähän sinne päin', huolettomuus taitaa olla se mun juttu:)

teateatea (Ei varmistettu)

Ihan sama ongelma; kiva vanha kerrostalo, mutta tuuletusparvekkeet on ainoita parvekkeita tässä talossa...

http://bitterteablog.blogspot.fi/

Suvi sur le vif

Taitaa olla joo aika yleinen juttu näiden vanhojen talojen arkkitehtuureissa. Lohduttaudun noilla isoilla ikkunoilla. Ja käyn aina välillä tuulettumassa siellä mattojen seassa tuuletusparvekkeella..

IdaE (Ei varmistettu)

Ihana nurkkaus. Itse olen ratkaissut parvekkeettomuuteni ottamalla taloyhtiön tuuletusparvekkeen haltuun. Siihen paistaa aurinko vain aamulla, joten kannan jakkaran ja aamupalatarjottimen sinne.

Suvi sur le vif

Mä olen myös yrittänyt istuskella tuolla tuuletusparvekkeella mutta siihen on niin antavasti ihmisten ikkunat että ähtään siinä vaivautuneena kun kuulen kaikkien keskustelut ja se ei ole kovin rentouttavaa.

LadyBlue (Ei varmistettu)

Ikkunat vain auki niin tuossahan on oiva terassin korvike :)

http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Suvi sur le vif

Tartteis kyllä avata, nuo vois pestä samalla vaivalla. Tosin pelkään menettäväni sen likaisista ikkunoista siivilöytyvän täydellisen valon jos menen pesemään. On mullakin ongelmat:)

Kommentoi