Lempinurkka / My favorite nook

favoriteplace_suvisurlevif_0.jpg

 

Rakastan tätä asuntoa mutta siinä on yksi puute jonka tajuan aina kun ilmat alkavat keväällä lämmetä. Meillä ei ole parveketta. Tottakai haluaisin pienen keitaan jossa ottaa aurinkoa, syödä lämpimässä kesäillassa ja kasvattaa tuoksuvaa rosmariinia. Vaikka totuuden nimissä inhoan kuumuutta ja en ole ikinä onnistunut kasvattamaan rosmariinia. Mutta silti haluaisin edes pienen palan kuvitelmaani.

Turvauduin toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon ja raahasimme varastossa olleen pyöreän pöydän ikkunan eteen, kasasin eriparituolit sen kaveriksi ja poimin vihreää maljakoihin. Ja kyllähän tuossa kelpaa istua ja fiilistellä hämärtyvää iltaa, kaupungin vilinää ja kaunista valoa, tuomen oksan kutitellessa korvaa ja tuoksuessa nenään. Aion tässä lähiaikoina poimia ison kimpun tuoksuvia sireenejä ja asettaa ne ikkunalaudalle, dipata leipää oliiviöljyyn ja juoda ehkä liikaa kylmää roseeta.

Voisin juoda viinini ja syödä leipäni tietysti ilman tätä nurkkausta mutta se tietty tunnelma ja nostalgia josta suorastaan humaltuu – se vaan on kaikkein tärkeintä.

*

My favorite place right now is by the window. You know, when the warm summer nights are coming through the window and you have some cold rosé and a good feeling in your head.

Kommentit (25)
  1. Ikkunat vain auki niin tuossahan on oiva terassin korvike 🙂

    http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

    1. Tartteis kyllä avata, nuo vois pestä samalla vaivalla. Tosin pelkään menettäväni sen likaisista ikkunoista siivilöytyvän täydellisen valon jos menen pesemään. On mullakin ongelmat:)

  2. Ihana nurkkaus. Itse olen ratkaissut parvekkeettomuuteni ottamalla taloyhtiön tuuletusparvekkeen haltuun. Siihen paistaa aurinko vain aamulla, joten kannan jakkaran ja aamupalatarjottimen sinne.

    1. Mä olen myös yrittänyt istuskella tuolla tuuletusparvekkeella mutta siihen on niin antavasti ihmisten ikkunat että ähtään siinä vaivautuneena kun kuulen kaikkien keskustelut ja se ei ole kovin rentouttavaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *