Lisää salaattia / More salad

 

Olen ollut koko joulukuun ja tämän tammikuun alun todella epäinnostunut ruoanlaittaja. Se johtuu lähinnä kiireestä: kiire johtaa salakavalasti valmisruokaan ja valmisruoka taas minulla siihen, että kaikki alkaa maistuu puulta. Huomasin myös loppuvuodesta, että vaikka syömme kasviksia, salaattia ei oikein lautasella näy. Nuutunut olo (ja kiristävät housut) johtuvat varmasti suuremmaksi osaksi tuoreiden raaka-aineiden kaipuusta.

Siis salaattia pöytään ja kupuun! Meinaan ottaa missioksi valmistaa salaattia lautaselle niin paljon, kuin vain ehdin ja keksin. Ja yritän tehdä hiukan innostavampia salaatteja kuin ne perinteiset kiinankaali-ananakset ja hernemaissipaprikat jääsalaatilla. Jotta en luovuttaisi ihan alkumetreillä, meinaan laittaa tänne blogiin ainakin 1-2 salaattia viikossa. Reseptit tulevat tosin olemaan hiukan epämääräisiä, koska en jaksa pelata grammoilla. Yritän myös panostaa ruokaisuuteen, jotta salaatit pitäisivät nälkää. 

Kuvassa on salaattilautanen, jonka nyhdin tänään melkein tyhjästä jääkaapista kasaan. Jos meillä olisi ollut vaikka rucolaa tai sitä lehtipersiljaa, olisin heittänyt vihreää mukaan. Nyt lautaselle pääsi 1 kirpeä omena, pari ruokalusikallista granaattiomenan siemeniä, muutama pecorinolastu ja ruokalusikallinen hyvää oliiviöljyä. Nyhdin vielä viimeiset mintut lautaselle ja ripautin mustapippuria päälle. Yhdistelmä oli hyvä: raikas ja rapsakka suussa, ja pecorino pyöristi makuja juuri sopivasti.

*

I made a promise to myself to eat more salads and I am going to keep that promise by putting the salads here. I started with the few leftovers I found from our fridge: a tart apple sliced thinly, a couple tablespoons of pomegranate seeds, few pecorino shavings and mint leaves, topped with good olive oil and ground black pepper. 

 

 

 

Kommentit

ingis8

Italialainen anoppini teki juuri jouluksi salaattia jossa granaattiomenaa, fenkolia, appelsiinia ja rukolaa. Pidin siitä mutta syödessäni sitä mietin, että itse vaihtaisin fenkolin omenaan ja lisäisin hieman vahvaa juustoa :)

Suvi sur le vif

Kiitoksia kommentistasi, kivaa kuulla italialaisista salaateista! Minäkin teen välillä appelsiini-rucola-parmesaanisalaattia, fenkolia yhdistelen lehtiselleriin ja vihreisiin omenoihin taas sen pecorinon kanssa. Juusto on näköjään vallitseva elementti näissä talvisalaateissani, mutta se on niin kätevä raaka-aine: pieni määrä viimeistelee ja pyöristää makuja. 

kateliini (Ei varmistettu)

Jee, kivaa saada salaattiohjeita! Sitä aina kaupassa väsyneenä päätyy niihin samoihin setteihin. Joten innolla odotan uusia reseptejä! :)

Suvi sur le vif

Totesin just yksi päivä kaupassa samaa kun tsiigailin nuutuneita lehtisalaatteja. Pitäisi aina kerätä lista ideoita kauppaan, pää on ihan tyhjä siellä HeVI-osastolla työpäivän päätteeksi. 

annemi

Ihanaa, salaattireseptit kelpaa minullekin! itsellä on kauhea lehtikaalibuumi menossa New Yorkin matkan jälkimaininkeina, joka päivä pitäisi saada lehtikaalisalaattia <3 

Suvi sur le vif

Juu, en ole muuten ajatellut mitään muuta kuin lehtikaalia sun instagram-kuvien takia :D Saat lehtikaalin kuulostamaan niin namilta, että pitää seuraavaksi tarttua pussiin kun törmään siihen kaupassa. 

annemi

Ihanaa, lehtikaalihulluus on tarttuvaa! ;) 

Enne

Sama täällä, mielikuvitus salaattien suhteen on jumittunut jonnekin fetasalaatin tasolle ja kaipaisi hieman herättelyä. Granaattiomenan siemeniin olen viime aikoina törmäillyt niin monessa yhteydessä, että taitaa olla aika kokeilla niitä itsekin. Jään kuulolle! :)

Gia (Ei varmistettu) http://coffeetablediary.com

Aah, miten herkullisen näköinen salaatti ja upea kuva (as always)! Eipä olisi tullut mieleen tällainen itselleni. Salaattivinkkejä otetaan täälläkin innolla vastaan! Ideat lehtikaalin käyttöön erityisesti kiinnostaisi, itsellä se on toistaiseksi jäänyt kaupan hyllylle jotenkin pelottavan terveellisen näköisenä trendisalaattina, joka vielä odottaa tutustumista. Toisaalta terveellinen ja kevyt ruoka kiinnostaa erityisen paljon just nyt, eli täytynee korjata tilanne ja antaa lehtikaalille mahdollisuus pikimmiten. :)

Kommentoi