Lisää salaattia / More salad

omppusalaatti_suvisurlevif.jpg

 

Olen ollut koko joulukuun ja tämän tammikuun alun todella epäinnostunut ruoanlaittaja. Se johtuu lähinnä kiireestä: kiire johtaa salakavalasti valmisruokaan ja valmisruoka taas minulla siihen, että kaikki alkaa maistuu puulta. Huomasin myös loppuvuodesta, että vaikka syömme kasviksia, salaattia ei oikein lautasella näy. Nuutunut olo (ja kiristävät housut) johtuvat varmasti suuremmaksi osaksi tuoreiden raaka-aineiden kaipuusta.

Siis salaattia pöytään ja kupuun! Meinaan ottaa missioksi valmistaa salaattia lautaselle niin paljon, kuin vain ehdin ja keksin. Ja yritän tehdä hiukan innostavampia salaatteja kuin ne perinteiset kiinankaali-ananakset ja hernemaissipaprikat jääsalaatilla. Jotta en luovuttaisi ihan alkumetreillä, meinaan laittaa tänne blogiin ainakin 1-2 salaattia viikossa. Reseptit tulevat tosin olemaan hiukan epämääräisiä, koska en jaksa pelata grammoilla. Yritän myös panostaa ruokaisuuteen, jotta salaatit pitäisivät nälkää. 

Kuvassa on salaattilautanen, jonka nyhdin tänään melkein tyhjästä jääkaapista kasaan. Jos meillä olisi ollut vaikka rucolaa tai sitä lehtipersiljaa, olisin heittänyt vihreää mukaan. Nyt lautaselle pääsi 1 kirpeä omena, pari ruokalusikallista granaattiomenan siemeniä, muutama pecorinolastu ja ruokalusikallinen hyvää oliiviöljyä. Nyhdin vielä viimeiset mintut lautaselle ja ripautin mustapippuria päälle. Yhdistelmä oli hyvä: raikas ja rapsakka suussa, ja pecorino pyöristi makuja juuri sopivasti.

*

I made a promise to myself to eat more salads and I am going to keep that promise by putting the salads here. I started with the few leftovers I found from our fridge: a tart apple sliced thinly, a couple tablespoons of pomegranate seeds, few pecorino shavings and mint leaves, topped with good olive oil and ground black pepper. 

 

 

 

Kommentit (9)
  1. Aah, miten herkullisen näköinen salaatti ja upea kuva (as always)! Eipä olisi tullut mieleen tällainen itselleni. Salaattivinkkejä otetaan täälläkin innolla vastaan! Ideat lehtikaalin käyttöön erityisesti kiinnostaisi, itsellä se on toistaiseksi jäänyt kaupan hyllylle jotenkin pelottavan terveellisen näköisenä trendisalaattina, joka vielä odottaa tutustumista. Toisaalta terveellinen ja kevyt ruoka kiinnostaa erityisen paljon just nyt, eli täytynee korjata tilanne ja antaa lehtikaalille mahdollisuus pikimmiten. 🙂

  2. Sama täällä, mielikuvitus salaattien suhteen on jumittunut jonnekin fetasalaatin tasolle ja kaipaisi hieman herättelyä. Granaattiomenan siemeniin olen viime aikoina törmäillyt niin monessa yhteydessä, että taitaa olla aika kokeilla niitä itsekin. Jään kuulolle! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *