Marjat / Berries

 

Löysin vasta tänään pihaltamme yllättyneenä valkoherukan, se varmasti kertoo, millaista ryteikköä koko takapiha on. Ulkorakennuksen takana kasvaa angervoaidassa kiinni kaksi isoa kirsikkapuuta ja yhteensä seitsemän herukkapensasta, sekä yksi kitukasvuinen karviainen.

Punaherukoita on eniten, puskat ovat väärällään ja mietin juuri, mitä niistä oikein teen. Osan noukin suoraan pakastekippoihin, koska pidän happamista marjoista aamujogurtin kanssa, mutta joku raja se on minunkin herukkakiintiölläni. Jonkinlaista mehua meinasin keittää ja ehkä kokeilla hyytelöä. Onko teillä siellä ruudun takana hyviä herukkavinkkejä?

Olen muuten aina pitänyt marjojen noukkimisesta. Tertut marjoineen pujahtavat sormien välistä yksi kerrallaan omalla rytmillään ja samalla soljuvat hiljalleen myös ajatukset ja pää tyhjenee töistä.

*

Currant season. Picking berries has it's soothing, meditative quality that I like.

 

 

 

Kommentit

Adie (Ei varmistettu)

Täytyy nyt sanoa, lun kerrankin on kommentoitavaa, että tämä on aivan ihana ja inspiroiva blogi. <3

Ja se asia: Olen tehnyt Dansukkerin hillo-marmeladisokerilla hilloa mansikkasoseesta ja punaherukoista. Tuo tuote on siis nimestään huolimatta vähemmän makeaa kuin hillosokeri, eikä vaadi kuin kahden minuutin keittämistä. Voisi sopia siis myös sinun makuusi. Punaherukkahöyrymeusta tulee minusta parempaa, ja vaihtelevampaa, jos joukkoon saa vähänkin jotain metsäisemmän makuista, kuten saskatoonia, villivatuista, mustikoista, puolukoista tai variksenmarjoista puhumattakaan.

Tiina / Kakkupuutarha (Ei varmistettu) http://kakkupuutarha.tumblr.com

Kuinkas juuri sattuikaan, että teitä pihallisia punaherukoiden yltäkylläisyydessä eläviä ajatellen kehitin oivallisen punaherukka-ruislesemuffinien reseptin blogiin. Käy katsomassa, jos vaikka innostut pyöräyttämään nuo herkut joku ilta. :) http://kakkupuutarha.tumblr.com/post/127379889799/punaherukka-ruislesemu...

-almastiina- (Ei varmistettu)

Joku vuosi sitten tein jonkun lehden ohjeen innoittamana apunaherukoista hilloa ja sitten sinne kuuman hillopurkin sisälle upotin valkosuklaan palasia. Perhe tykkäs tosi paljon :nakata tuota puuronsilmäksi :) lahjoittelin tätä ystävillekin :)

katri jenni sofia (Ei varmistettu) http://folkjee.com/

Ihan täydellistä hilloa tulee, kun yhdistää punaherukoita ja kookosmaitoa! Testasin ekan kerran tänä syksynä ja rakastuin heti. Kookosmaito taittaa kivasti herukoiden kirpsakkuuden ja kummankin maku tulee vienosti esille. Keitin hillon näin: n. 1-1,5 kg putsattuja herukoita kattilaan ja sekaan 2 dl kookosmaitoa sekä 2,5-3 dl hillosokeria. Kiehauta n. 10 minuuttia ja sitten sauvasekoittimella tasaiseksi. Purkita. Täydellistä!

Suvi sur le vif

Kiitos teille kaikille vinkeistä! Marjasesonki meni niin nopeasti ohi, että pakastin ison kasan punaherukoita, jotta voin duunailla niistä ohjeillanne kaikkea hyvää keskellä pimeää talvea :)

Kommentoi