Marjat / Berries

herukat_suvisurlevif.jpg

 

Löysin vasta tänään pihaltamme yllättyneenä valkoherukan, se varmasti kertoo, millaista ryteikköä koko takapiha on. Ulkorakennuksen takana kasvaa angervoaidassa kiinni kaksi isoa kirsikkapuuta ja yhteensä seitsemän herukkapensasta, sekä yksi kitukasvuinen karviainen.

Punaherukoita on eniten, puskat ovat väärällään ja mietin juuri, mitä niistä oikein teen. Osan noukin suoraan pakastekippoihin, koska pidän happamista marjoista aamujogurtin kanssa, mutta joku raja se on minunkin herukkakiintiölläni. Jonkinlaista mehua meinasin keittää ja ehkä kokeilla hyytelöä. Onko teillä siellä ruudun takana hyviä herukkavinkkejä?

Olen muuten aina pitänyt marjojen noukkimisesta. Tertut marjoineen pujahtavat sormien välistä yksi kerrallaan omalla rytmillään ja samalla soljuvat hiljalleen myös ajatukset ja pää tyhjenee töistä.

*

Currant season. Picking berries has it’s soothing, meditative quality that I like.

 

 

 

Kommentit (5)
  1. Kiitos teille kaikille vinkeistä! Marjasesonki meni niin nopeasti ohi, että pakastin ison kasan punaherukoita, jotta voin duunailla niistä ohjeillanne kaikkea hyvää keskellä pimeää talvea 🙂

  2. katri jenni sofia
    28.8.2015, 13:57

    Ihan täydellistä hilloa tulee, kun yhdistää punaherukoita ja kookosmaitoa! Testasin ekan kerran tänä syksynä ja rakastuin heti. Kookosmaito taittaa kivasti herukoiden kirpsakkuuden ja kummankin maku tulee vienosti esille. Keitin hillon näin: n. 1-1,5 kg putsattuja herukoita kattilaan ja sekaan 2 dl kookosmaitoa sekä 2,5-3 dl hillosokeria. Kiehauta n. 10 minuuttia ja sitten sauvasekoittimella tasaiseksi. Purkita. Täydellistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *