Nokkosia ja tuorepastaa / Nettles
Nyt on naama punaisena auringosta ja ämpärin pohja taas täynnä pieniä nokkosen alkuja. Kuvassa on hiukan muotopuolta tuorepastaa, kokeilin tehdä kevään ensimmäisistä nokkosista viime viikolla ravioleja. Tuorepastan tekoa pitää vielä harjoitella, mutta täyte oli oiva: purkillinen mascarponea ja ryöpättyjä, pilkottuja nokkosia sekaisin, mukaan suolaa, rouhittua mustapippuria ja 1 sitruunan kuori raastettuna. Täyte oli pehmeää, kermaista ja yllättävän makeaa. Tämän päivän satsi menee nokkospestoon. Tai perinteisemmin lettuihin.
*
I gathered season’s first baby nettles last week and used them together in a homemade ravioli (ugly ones, my pasta skills are poor) with mascarpone and lemon zest. Today I gathered a second batch of tiny nettles, I think I’m going to make pesto with them. Or nettle pancakes.