Nokkosia ja tuorepastaa / Nettles

 

Nyt on naama punaisena auringosta ja ämpärin pohja taas täynnä pieniä nokkosen alkuja. Kuvassa on hiukan muotopuolta tuorepastaa, kokeilin tehdä kevään ensimmäisistä nokkosista viime viikolla ravioleja. Tuorepastan tekoa pitää vielä harjoitella, mutta täyte oli oiva: purkillinen mascarponea ja ryöpättyjä, pilkottuja nokkosia sekaisin, mukaan suolaa, rouhittua mustapippuria ja 1 sitruunan kuori raastettuna. Täyte oli pehmeää, kermaista ja yllättävän makeaa. Tämän päivän satsi menee nokkospestoon. Tai perinteisemmin lettuihin.

*

I gathered season's first baby nettles last week and used them together in a homemade ravioli (ugly ones, my pasta skills are poor) with mascarpone and lemon zest. Today I gathered a second batch of tiny nettles, I think I'm going to make pesto with them. Or nettle pancakes.

 

 

Kommentit

Lumo (Ei varmistettu) http://lumolifestyle.blogspot.fi/

Nokkonen ja mascarpone kuulostaa ihanalta yhdistelmältä. Tänään lautasella oli mm. nokkospestoa ja horsmanversoja voi-sitruunakastikkeessa. Ei sekään hullumpaa ollut...

Suvi sur le vif

Horsmanversot ja voikastike kuulostaa ihan hurjan hyvältä! 

Merja, Villa Inkeri (Ei varmistettu) http://www.villainkeri.com

Hyvä muistutus, nokkosmetsään pitääkin mennä!

Suvi sur le vif

Ovat tällä hetkellä pieniä ja terhakoita! Vuohenputkiakin löytyi jo. 

Emma Wilde (Ei varmistettu) http://www.thewildethings.com/

Olen itsekin jo hetken suunnitellut nokkosmetsälle lähtöä, täytyypä ryhtyä tuumasta toimeen :) Tuorepastaa en olekaan tehnyt itse, täytynee kokeilla!

http://www.thewildethings.com

Suvi sur le vif

Jamie Oliverilla on ihan kelpo resepti ja ohjeet tuohon tuorepastaan! Ja kaulimella saa kyllä ihan kelvon ohueksi pastataikinan, kun vaan jaksaa veivailla urakalla. 

Kommentoi