Nokkosia ja tuorepastaa / Nettles

tuorepasta_suvisurlevif.jpg

 

Nyt on naama punaisena auringosta ja ämpärin pohja taas täynnä pieniä nokkosen alkuja. Kuvassa on hiukan muotopuolta tuorepastaa, kokeilin tehdä kevään ensimmäisistä nokkosista viime viikolla ravioleja. Tuorepastan tekoa pitää vielä harjoitella, mutta täyte oli oiva: purkillinen mascarponea ja ryöpättyjä, pilkottuja nokkosia sekaisin, mukaan suolaa, rouhittua mustapippuria ja 1 sitruunan kuori raastettuna. Täyte oli pehmeää, kermaista ja yllättävän makeaa. Tämän päivän satsi menee nokkospestoon. Tai perinteisemmin lettuihin.

*

I gathered season’s first baby nettles last week and used them together in a homemade ravioli (ugly ones, my pasta skills are poor) with mascarpone and lemon zest. Today I gathered a second batch of tiny nettles, I think I’m going to make pesto with them. Or nettle pancakes.

 

 

Kommentit (6)
  1. Olen itsekin jo hetken suunnitellut nokkosmetsälle lähtöä, täytyypä ryhtyä tuumasta toimeen 🙂 Tuorepastaa en olekaan tehnyt itse, täytynee kokeilla!

    http://www.thewildethings.com

    1. Jamie Oliverilla on ihan kelpo resepti ja ohjeet tuohon tuorepastaan! Ja kaulimella saa kyllä ihan kelvon ohueksi pastataikinan, kun vaan jaksaa veivailla urakalla. 

  2. Merja, Villa Inkeri
    27.4.2014, 19:22

    Hyvä muistutus, nokkosmetsään pitääkin mennä!

    1. Ovat tällä hetkellä pieniä ja terhakoita! Vuohenputkiakin löytyi jo. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *