Pääsiäismenu / Easter menu

parsa2_suvisurlevif.jpg

 

Kasasin keväästä ja hyvästä ruoasta inspiroituneen pääsiäismenun ja tässä tulee ensimmäinen osa. Pääpaino on simppelillä valmistuksella ja pienillä jipoilla. Ei tullut paistia tai pashaa vaan sellaista ruokaa josta innostun itse juuri nyt. Ja rentoa. Pääpaino sanalla rento.

Alkuun paahdoin parsoja grillivastusten alla uunissa ja valmistin oheen kirpsakan majoneesin sekä paistettuja kapriksia. Nappasin idean paistetuista kapriksista ja kastikkeesta Orangette-blogista, jota olen innokkaasti lueskellut pari päivää.

Parsaa, kirpeää majoneesia ja paistettuja kapriksia

Neljälle (tai kahdelle jos mukana on parsarohmuja)

Puntti parsaa
Öljyä ja sitruunanmehua

2 munankeltuaista
1 tl sinappia
1/2-1 sitruunan sitruunan mehu
n. 2 dl öljyä (joko erittäin pehmoista oliiviöljyä tai rypsiöljyä tai näiden sekoitusta. Käytän itse rypsiöljyä)
1 rkl rakeista dijon-sinappia
Ropsaisu suolaa

2 rkl kapriksia + öljyä paistamiseen

Valmista ensin majoneesi. Maksimoidaksesi onnistumisen ota kananmunat ja öljy esille, antaen niiden lämmetä huoneenlämmössä. Erottele keltuaiset kulhoon, lisää mukaan teelusikka sinappia ja sekoita kunnes ne ovat sekaisin. Ota toiseen käteen öljypullo ja toiseen käteen vispilä; tiputtele öljyä ensin hitaasti vispaten samalla voimakkaasti. Jatka sekoittamalla öljy mukaan ohuena nauhana koko ajan vispaten. Mausta (makusi mukaan) sitruunanmehulla, rakeisella sinapilla ja suolalla. Laita kylmään tekeytymään.

* Majoneesissa käytetään usein viinietikkaa mutta korvasin sen sitruunanmehulla, koska sinappi ja kaprikset tuovat etikkaisuutta.

Laita uunin grillivastukset kuumenemaan 225 asteeseen ja huuhtaise parsa. Kuivaa keittiöliinalla ja levitä parsat leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa parsojen kovat alaosat pois. Mausta lorauksella oliiviöljyä ja tirauksella sitruunaa. Laita kuumaan uuniin ylätasolle ja paistele kunnes parsat alkavat ruskistua, noin 5-10 minuuttia. Parsoja kannattaa seurata ja kokeilla kypsyyttä vaikka veitsellä, parsa on parasta kun siinä on  tuntumaa hampaille.

Samaan aikaan kun työnnät parsat uuniin kypsymään, pistä paistinpannu levylle ja nuppi kaakkoon. Kun pannu on kuumennut, kaada mukaan pari ruokalusikkaa öljyä ja omasta liemestään kuivaksi taputellut kaprikset. Paista sihiseviä kapriksia vain noin 50 sekuntia, jotta ne ovat vielä mehukkaita eivätkä kuivu. Ongi valmiit kaprikset öljystä ja aseta valumaan talouspaperin päälle.

Voit joko kasata annoksen lautaselle tai jos olet mukavuudenhaluinen, aseta majoneesikippo keskelle pöytää, tiputa kaprikset majoneesin päälle ja dippaa parsat ihanuuteen.

*

I prepared a casual and relaxed Easter menu. This is the starter; roasted asparagus with a tangy mayonnaise and fried capers. I got the inspiration for fried capers and this sauce from the lovely Orangette blog.

 

parsa1_suvisurlevif.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (8)
  1. Ei se ole niin päivän päälle 😉 aurinkoa sinnekin!

  2. Katriina: parsasotilaat on joo aika mahti tapa syödä parsaa, pitää ehdottomasti varata parsaa itsekin sitä varten! Ja kiva jos innostuit tästä kastikkeesta 🙂

    annemi: selvä homma, olen myöhässä toivottelemaan pääsiäistä joten toivottelen vaan aurinkoista huhtikuun alkua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *