Poesy of flowers

Palermo_suvisurlevif.jpg

Palermo1_suvisurlevif.jpg

 

Valmistin tänään sitä mainitsemaani bibimbapia. Otin valot pois ennen kuvausta ja kun pimeydessä ei erottanut porkkanaa kesäkurpitsalta, ärsyynnyin ja päätin, että nyt syödään ja kuvataan joku muu päivä.

Sateinen keli ajoi minut muutenkin kesäkuvien äärelle, nämä ovat kesäkuulta, Sisiliasta. Välillä parasta terapiaa on pistää kaihtimet kiinni, katsella lämpimiä kuvia ja kuunnella jotain rytmikästä.

*

Takes from Palermo this summer. Missing heat and Summer and sun.

 

 

Hyvinvointi Mieli Matkat

Lämmin kaveri / Warming friend

 

luumut1_suvisurlevif.jpg

 

Tämä on ollut hedelmäpitoinen syksy, ennen klementiinien saapumista söin kilokaupalla luumuja. Syön niitä sellaisenaan, kun ne ovat vielä vähän kovia ja sopivan kirpeitä. Jos luumut jäävät pyörimään pöydälle ja kypsyvät makuuni liikaa, keitän niistä mausteiden kanssa puurolle kaverin. Vähän niin kuin perinteisen sekametelisopan, mutta vähemmällä nesteellä, erilaisilla mausteilla ja tuoreilla luumuilla.

Luumut värjäävät hunajan ja veden huikean punaiseksi, inkivääriltä ja luumuilta maistuvaksi nektariksi. Voisin tehdä tätä jo pelkästään liemen takia.

Haudutetut luumut

5-7 tuoretta, kypsää luumua
2 dl vettä
1 dl hunajaa
5 cm pala tuoretta inkivääriä
1 laakerinlehti
1 sitruunan kuoret

Huuhdo ja puolita luumut, nappaa halutessasi kivet pois. Jos ne ovat tiukassa, kivet on helppo nyppiä pois kun luumut ovat pehmeitä liemestä. Kaada vesi ja hunaja kattilaan, lisää joukkoon luumut, paloiteltu ja kuorittu inkivääri, laakerinlehti ja sitruunan kuoret. Kiehauta luumut ja neste nopeasti ja väännä sitten lämpö hiljaiselle, antaen seoksen muhia 10-15 minuuttia tai kunnes luumut ovat pehmeitä. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa, jos pidät ekstramakeasta.

Tarjoa luumut lämpimänä tai kylmänä, puuron tai jogurtin kera. Tai tähän tyyliin ricottan kanssa leivällä. 

*

Stewed fresh plums with lemon, ginger and bay.

 

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Sisustus Mieli