
Tämä on ohje, jonka olen julkaissut muutama vuosi sitten vanhassa blogissa. Resepti pulpahti mieleeni heti Merjan kuvan jälkeen ja on kummitellut takaraivossa siitä lähtien, joka kerran kun näen omenapuut pihalla.
Kanelivoi tuli innoituksena Gilmore Girls-jaksosta ja omenaraaste tuli mieleeni, kun mietin perinteistä porkkanakakkua. Kyseessä on yksi lempileivonnaiseni ja nyt on omenoiden sesonkiaika, en siis keksi enää parempaa syytä pistää leipoen. Näillä ilmoilla on aika mukavaa linnoittautua mausteiden tuoksuttamaan keittiöön.
Omenamuffinssit
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 isoa tai 4 pientä hapokasta omenaa raastettuna
1 kananmuna
70 grammaa voita
1 dl kreikkalaista jogurttia
1.5-2 dl fariinisokeria
Sekoita kuivat aineet (kaurahiutaleet, vehnäjauhot, kardemuma, vaniljasokeri+ruskea sokeri) ja märät aineet (raastettu omena, kananmuna, sulatettu ja jäähdytetty voi+kreikkalainen jogurtti) erikseen omissa kulhoissaan yhteen. Yhdistä ne sitten kääntelemällä kuivat aineet parissa erässä märkiin kevyesti niin, että taikina on juuri ja juuri sekaisin, enempää vatkaamatta.
Ohjeesta tulee joko 12 pientä tai 6 isoa muffinssia. Käytä vuokia tai öljyä muffinssivuoka tarvittaessa. Annostele taikina koloihin ja paista muffinsseja 200C asteessa 20-30 minuuttia. Pienemmät muffinssit tulevat lyhyemmässä ajassa, isommat muffinssit vaativat enemmän aikaa, jotta ne ovat sisältä kypsiä, tarkkaile siis uunia.
*Jos omenat ovat hyvin vetisiä, purista liika neste pois raasteesta tai lisää taikinaan ruokalusikallinen jauhoa.
Kanelivoi
60 grammaa suolatonta voita
1 tl kanelia
Ripaus ruskeaa sokeria
Sekoita pehme voi, kaneli ja sokeri keskenään. Tarjoa lämpimien muffinssien kanssa. Säilytä jääkaapissa.
*
Apple muffins with cinnamon butter is one of my favorite Fall recipes.