Suosikkireseptit / Favorite recipes

Omenamuffinssit_suvisurlevif.jpg

 

Tämä on ohje, jonka olen julkaissut muutama vuosi sitten vanhassa blogissa. Resepti pulpahti mieleeni heti Merjan kuvan jälkeen ja on kummitellut takaraivossa siitä lähtien, joka kerran kun näen omenapuut pihalla. 

Kanelivoi tuli innoituksena Gilmore Girls-jaksosta ja omenaraaste tuli mieleeni, kun mietin perinteistä porkkanakakkua. Kyseessä on yksi lempileivonnaiseni ja nyt on omenoiden sesonkiaika, en siis keksi enää parempaa syytä pistää leipoen. Näillä ilmoilla on aika mukavaa linnoittautua mausteiden tuoksuttamaan keittiöön. 

 

Omenamuffinssit

1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 isoa tai 4 pientä hapokasta omenaa raastettuna 
1 kananmuna
70 grammaa voita
1 dl kreikkalaista jogurttia
1.5-2 dl fariinisokeria

 

Sekoita kuivat aineet (kaurahiutaleet, vehnäjauhot, kardemuma, vaniljasokeri+ruskea sokeri) ja märät aineet (raastettu omena, kananmuna, sulatettu ja jäähdytetty voi+kreikkalainen jogurtti) erikseen omissa kulhoissaan yhteen. Yhdistä ne sitten kääntelemällä kuivat aineet parissa erässä märkiin kevyesti niin, että taikina on juuri ja juuri sekaisin, enempää vatkaamatta. 

Ohjeesta tulee joko 12 pientä tai 6 isoa muffinssia. Käytä vuokia tai öljyä muffinssivuoka tarvittaessa. Annostele taikina koloihin ja paista muffinsseja 200C asteessa 20-30 minuuttia. Pienemmät muffinssit tulevat lyhyemmässä ajassa, isommat muffinssit vaativat enemmän aikaa, jotta ne ovat sisältä kypsiä, tarkkaile siis uunia. 

*Jos omenat ovat hyvin vetisiä, purista liika neste pois raasteesta tai lisää taikinaan ruokalusikallinen jauhoa. 

Kanelivoi

60 grammaa suolatonta voita
1 tl kanelia
Ripaus ruskeaa sokeria

Sekoita pehme voi, kaneli ja sokeri keskenään. Tarjoa lämpimien muffinssien kanssa. Säilytä jääkaapissa. 

 

*

Apple muffins with cinnamon butter is one of my favorite Fall recipes.

 

 

 

 

 

Kommentit (5)
  1. Liisa - Kivistössä
    24.9.2015, 08:49

    Voikohan samana viikonloppua leipoa croissanteja, kakkua ja näitä muffinsseja, ettei mene liian överiksi? Näen itseni syömässä näitä sunnuntai-aamuna, kun kaikki muut vielä nukkuu.

  2. Ah, pakko tehdä! Ja teenkin, tytön synttäreille. Mutta paperivuokiin vai mufiinivuokaan? Kumpi on parempi?

    1. Mä teen nämä aina sellaisiin isoihin silikonisiin muffinssivuokiin (6 kpl), jolloin niistä tulee isoja ja samalla tosi meheviä, plus muhkea koko tekee muffinssista sellaisen kahvilamaisen. Mutta jos tekisin pienet ihmiset mielessä, käyttäisin perinteisiä muffinssivuokia, jotta koko olisi parempi syöjille 🙂

      Ihanaa, riemukasta synttäriä tytölle! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *