Pizzaa!

Suvi sur le vif

 

Tekemäni pizzat eivät taida pokata Muotovalio-pystiä mutta kovaa vauhtia ne sujahtavat alas nälkäisistä kurkuista. Luottopohjani on tämä klassikkoblogi Pastanjauhannan resepti, joka tuottaa aina onnistuneen lopputuloksen.

Olen kokeillut myös muita pohjia mutta todennut, että ne eivät ole olleet ähräämisen ja sähläämisen arvoisia. Olen ehkä hiukan yksioikoinen ja sanon eit pizzakiville ja monimutkaisemmille resepteille. Jos haluan autenttista pizzaa, menen ravintolaan. Kun haluan tehdä pizzaa kotona, sen on parempi olla helppoa ja valmistua uunissa kuumennetulla uunipellillä.

Pizzapohjat ovat muuten ainoa ruoka, jonka kanssa olen saanut totaalisen raivokohtauksen keittössä. Kerran pannupizza juuttui kiinni vuokaan niin että väänsin kakkulapioni mutkalle sitä väkisin kaivaessa, kerran taas yritin venuttaa pizzataikinaa käsin kauhean huudon kanssa. Ei muuten onnistunut.

Vinkkinä yhtä lyhytpinnaisille kuin minä: jos taikina kaulitessa pakkaa vetämään itsensä kasaan, anna sen levätä viitisen minuuttia ja kokeile uudestaan. 

Making a homemade pizza.

Kommentit

my view

Minä se jaksan ihailla sinun ruokia :) pinaattipäärynä salaatti on ihan mun fave! kiitos reseptistä! kivaa iltaa sinne :)

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Sitten kun vielä kerrot, mistä ravintolasta saa hyvää pizzaa! Ainoa ihan OK pizza on tullut ravintolassa nautittua Putte's Pizzassa, mutta se on aika hintava pizza ja lista kovin lyhyt...

Tuo oma pizzasi näyttää minusta juuri hyvältä. Tein vuosikausia itsekin pizzapohjan Pastanjauhajien reseptillä, mutta sitten totesin, ettei se ollut ihan tarpeeksi hyvä resepti. Uusi on edelleen hakusessa...

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Ihanan näköinen pizza, mmm. Rucola ja kirsikkatomaatit kuuman pizzan päälle lätkäistynä ovat ihan lemppareita täälläkin. Kiitos tuosta taikinavinkkauksesta, hyvä pohjaohje on ollut hakusessa. Ja tuokin oli uutta tietoa, että pellin pitää olla kuuma. Aina oppii uutta!

Vierailija (Ei varmistettu) http://daggnybjorg.blogspot.com

Homemade is the best :) Homemade every Friday in my home :)

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

myview: ja minä kiittelen rohkaisevista kommenteistasi :) Ja toivottelen myös rauhaisaa sunnuntai-iltaa!

Sini: No olen Suomessa saanut ehkä parhainta pizzaa täällä Turun Tintåssä, siinä oli sellainen tekemisen meininki! Mutta Italiassahan ne parhaimmat ovat. Mutta hei vinkkaa ihmeessä jos löydät ultimaattisen pohjataikinan, kyllähän minä aina hiukan sillä silmällä niitä ohjeita katselen.. Ja voipi olla että olen törmännyt täydelliseen ohjeeseen ja taikinaan mutta taidot eivät ole riittäneet sen veivaukseen, näin ollen siis tulee turhautuminen ja paluu helppoihin pohjiin.

MinnaM: juu kyllä pitää olla rutkasti rucolaa ja kirsikkatomaatteja ja vielä hyvää parmesaania tai pecorinoa raastettuna päälle! En muista mistä luin kikan pellin esikuumennukseen mutta se takaa rapsakan pohjan kun uunin pistää täysille ja pellin kuumumaan, lätkäisee sitten leivinpaperin päälle tehdyn pizzan kuumalle pellille ja nopsaan läväyttää muutamaksi minuutiksi uuniin.

Vierailija: oh I admire your way of making pizza every friday, sounds so good! I make it maybe once a month..

Pretty Ginghamin Tanja (Ei varmistettu) http://prettygingham.blogspot.fi/

Itsetehty pizza on mahtavaa! Minä en jostain syystä 'osaa' noudattaa ohjeita, aina pitää olla säätämässä. Olen kehitellyt itselleni hyvän näppituntumaohjeen, ja sillä tulee ohutta ja hyvää. Suunilleen samanoloinen se on kuin tuo Pastanjauhajien ohje. Enkä minäkään mitään pizzakiviä, ääh. Kuuma pelti ja korkea paistolämpötila riittää. Tomaattikastikkeeseen panostan, se on mulle pizzan olennaisin osa. Eilen mentiin italialaistyyliseen pizzapaikkaan, ja äh, oli aika kurat pizzat. Mutta siellä saapasmaassa...huh, lääh!

Suvi sur le vif
Suvi sur le vif

Tanja: Pizza se tosiaan jakaa mielipiteitä, intohimon kohde, hih :) Minä tein kesällä hyvistä tomaateista ihan tuoretomaattikastiketta soseuttamalla niitä valkosipulin, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa ja tykkäsin itseasiassa tästä soseesta enemmän kuin omasta, hauduteetusta tomaattikastikkeestani. Mutta näin talvella on turha edes haaveilla soseuttavansa noita mauttomia talvitomaatteja raakana.

Kommentoi