Pizzaa!

pizza_sviitanen.jpg

 

Tekemäni pizzat eivät taida pokata Muotovalio-pystiä mutta kovaa vauhtia ne sujahtavat alas nälkäisistä kurkuista. Luottopohjani on tämä klassikkoblogi Pastanjauhannan resepti, joka tuottaa aina onnistuneen lopputuloksen.

Olen kokeillut myös muita pohjia mutta todennut, että ne eivät ole olleet ähräämisen ja sähläämisen arvoisia. Olen ehkä hiukan yksioikoinen ja sanon eit pizzakiville ja monimutkaisemmille resepteille. Jos haluan autenttista pizzaa, menen ravintolaan. Kun haluan tehdä pizzaa kotona, sen on parempi olla helppoa ja valmistua uunissa kuumennetulla uunipellillä.

Pizzapohjat ovat muuten ainoa ruoka, jonka kanssa olen saanut totaalisen raivokohtauksen keittössä. Kerran pannupizza juuttui kiinni vuokaan niin että väänsin kakkulapioni mutkalle sitä väkisin kaivaessa, kerran taas yritin venuttaa pizzataikinaa käsin kauhean huudon kanssa. Ei muuten onnistunut.

Vinkkinä yhtä lyhytpinnaisille kuin minä: jos taikina kaulitessa pakkaa vetämään itsensä kasaan, anna sen levätä viitisen minuuttia ja kokeile uudestaan. 

Making a homemade pizza.

Kommentit (7)
  1. Tanja: Pizza se tosiaan jakaa mielipiteitä, intohimon kohde, hih 🙂 Minä tein kesällä hyvistä tomaateista ihan tuoretomaattikastiketta soseuttamalla niitä valkosipulin, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa ja tykkäsin itseasiassa tästä soseesta enemmän kuin omasta, hauduteetusta tomaattikastikkeestani. Mutta näin talvella on turha edes haaveilla soseuttavansa noita mauttomia talvitomaatteja raakana.

  2. Pretty Ginghamin Tanja
    16.12.2012, 18:59

    Itsetehty pizza on mahtavaa! Minä en jostain syystä ’osaa’ noudattaa ohjeita, aina pitää olla säätämässä. Olen kehitellyt itselleni hyvän näppituntumaohjeen, ja sillä tulee ohutta ja hyvää. Suunilleen samanoloinen se on kuin tuo Pastanjauhajien ohje. Enkä minäkään mitään pizzakiviä, ääh. Kuuma pelti ja korkea paistolämpötila riittää. Tomaattikastikkeeseen panostan, se on mulle pizzan olennaisin osa. Eilen mentiin italialaistyyliseen pizzapaikkaan, ja äh, oli aika kurat pizzat. Mutta siellä saapasmaassa…huh, lääh!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *